Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Se forțează o deschidere a circulației pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Trei firme, puternic mobilizate la asfaltări

Publicat

în

VIDEO| Se forțează o deschidere a circulației în acest an pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Trei firme, puternic mobilizate la asfaltări

Pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 1, antreprenorul Pizzarotti, are o mobilizare fără precedent, nemaiîntâlnită până acum, de când au început lucrarile.

Pentru a realiza cât mai repede asfaltarea lotului, au fost aduse, nu mai puțin de trei firme: Europexpress, Elis Pavaje și austriecii de la Strabag. Astăzi, toate cele trei firme au turnat asflat pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

În sprijinul italienilor de la Pizzarotti au venit austriecii de la Strabag. După ce au făcut asfaltări în nodul rutier Sebeș, astăzi, în jurul orei 15:00, firma austriacă s-a mutat în zona Cerbul Arini, la podul peste râul Sebeș, unde nu mai puțin de opt camioane încarcate cu asfalt așteptau să înceapă să lucreze. Din informațiile obținute de ziarulunirea.ro, Strabag își aduce asfaltul de la stațiile proprii de lângă Deva și de lângă Cluj Napoca.

Electrica Furnizare Discount

Asfaltări Strabag pe A10:

La podul peste râul Mureș, firma Elis Pavaje, asfalta lângă culeea dinspre Limba, asflatul fiind furnizat de stația de asfaltare pe care Pizzarotti o are în zona Drâmbar.

Europexpress, firma care a făcut majoritatea asfaltărilor pe lotul 1, a lucrat și astăzi în zona nodului rutier Alba Iulia Sud, chiar pe breteaua de încarcare/descarcare a traficului de pe autostradă.

Asfaltări Europexpress și Elis Pavaje:

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, există o presiune politică mare asupra firmei Pizzarotti pentru a se putea da în circulație o parte din lotul 1 al Autostrazii A10 Sebes – Turda, în acest an. Potrivit acelorași surse, dacă inițial s-ar fi dorit o deschidere a traficului până la Alba Iulia Nord, doar pe un sens, acum se urmărește deschiderea traficului de la Sebeș până la nodul rutier Alba Iulia Sud pe ambele sensuri.

Teoretic, dacă vremea ar rămâne în continuare bună, antreprenorul ar putea finaliza partea carosabilă pe această porțiune, dar practic, având în vedere că suntem în prag de iarnă, acest lucru este incert.

Evident, „se trage” pentru o deschidere a circulației electorală, dar un lucru este cert, mobilizarea în șantier este fără precedent, iar lucrările făcute sunt un câștig. Pizzarotti s-a trezit în ceasul al 12-lea, pentru că dacă pe acest lot s-ar fi lucrat tot timpul, ca în ultima lună, el ar fi fost deja deschis traficului de acum trei ani.

Nodul rutier Sebeș:

 

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Publicat

în

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Potrivit informațiilor transmise de către un cititor redacției ZiarulUnirea.ro pe ruta Alba Iulia – Cugir, județul Alba, în mijlocul de transport în comun, prevenția și protecția sunt un lux, ori o întâmplare.

„Ieri am mers pe această rută și am rămas efectiv îngrozit. Mai mult de jumătate din călători nu purtau deloc mască. Dar ce să ne mai mirăm dacă nici ȘOFERUL nu purta mască de protecție! Ce exemplu dă la ceilalți călători, dacă însăși șoferul nu poartă mască?

Pe de altă parte, era foarte mare înghesuială și plin de oameni în autobuz, bineînțeles, fără mască. Stăteau chiar și câte 3-4 unul lângă altul, fără mască. Un om stătea foarte aproape de mine și nu purta mască, „îmi sufla în gură” , cum s-ar spune.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Bineînțeles că am făcut o sesizare și către compania de transport, dar aceștia nu au răspuns în nici o manieră.

Dacă nu se iau măsuri concrete și sigure pentru prevenirea COVID-19 și controale intense în mijloacele de transport, cum am vrea să scăpăm de această pandemie? Ne mai mirăm de cazurile de COVID-19, când în mijloacele de transport oamenii stau ,,relaxați și fără mască de protecție”. Cel mai jignitor lucru, este că însăși șoferul nu poartă mască.

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare