Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Revoltă la Nădășelu: Sătenii nemulțumiți că autostrada Transilvania ar putea traversa terenul cu locurile de veci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Localnicii din satul clujean Nădășelu au organizat sâmbătă 2 octombrie, un protest în semn de nemulțumire față de construcţia unui tronson din Autostrada Transilvania. Oamenii au organizat un protest după ce au aflat că societatea care a câştigat licitaţia are de gând să construiască un viaduct peste cimitirul din sat. Ei spun că nu vor permite adoptarea acestei soluţii tehnice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Noi ne bucurăm să fie autostradă, dar să nu ne calce în picioare, să nu ne profaneze mormintele”.

Zeci de locuitori din satul Nădăşelu s-au adunat sâmbătă la morminte, revoltați de intenția constructorului de a ridica un viaduct care traversează cimitirul.

S-a ajuns la această soluție din cauza alunecărilor de teren foarte frecvente în zonă.

„Noi suntem foarte speriați, dacă mutăm autostrada mai jos, că o să se întâmple exact același fenomen”.

YouTube video

Oamenii din Nădăşelu spun că nici măcar nu au fost consultați cu privire la această soluție și nu vor accepta ca liniștea morților să fie tulburată sau ca mormintele rudelor să fie strămutate.

Citește și:  VIDEO| Asociația Pro Infrastructură: „Decideți acum. A3 Nădășelu-Zimbor în 2023 sau 2024? De luni întregi CNAIR se tot gândește”

„Vor să treacă prin cimitir, să facă pod peste cimitir, ceea ce nu-i o soluție și nu se poate realiza fără să nu intri cu buldozerul”.

„În cimitir nu-i lăsăm nicidecum să intre, să știu că mă pun și stau eu grămadă acolo”.

„Se poate face un tunel, sunt mai multe variante. Constructorul a ales o variantă mult mai puțin costisitoare”.

Citește și: VIDEO| O firmă românească, exemplu despre cum ar trebui să se lucrez pe un tronson de autostradă!

Specialiștii în infrastructură consideră că firma constructoare poate găsi o soluție de compromis, dar ar însemna cheltuieli în plus.

Ionuț Ciurea, director, Asociaţia Pro Infrastructura: „Ori se fac niște deschideri largi, astfel încât să nu se deranjeze niciun fir de iarbă din cimitir, dar asta înseamnă niște bani în plus. Cealaltă variantă este, evident, să se strămute o parte din morminte.”

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi dau asigurări că noua construcție nu va afecta cimitirul satului.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: „Pilele viaductului vor fi în afara cimitirului, iar înălţimea viaductului va fi peste 9 metri. Deci, din toate punctele de vedere, acest viaduct nu va afecta cimitirul”.

Deși construcția unei autostrăzi aduce avantaje clare comunităților din zonă, oamenii din Nădășelu spun că până acum au avut parte doar de necazuri: s-au judecat cu statul pentru prețurile mici oferite la expropriere, iar după începerea lucrărilor, utilaje grele au distrus drumurile din sat.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea