VIDEO: Regele Mihai s-a retras de la tron în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Regele Mihai I al României a decis să se retragă de la tron în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.
regele mihai
”În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Avocatul Casei Regale, Andrew Popper, a transmis o declaratie în care comunică faptul că Majestatea Sa Regele Mihai I se află în stare foarte gravă. ”Regele Mihai – a declarat Andrew Popper – a suferit recent o operție fiind operat de carcinom leucemic, și a fost diagnosticat cu leucemie aflată în stare de metastază. Avind in vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta. Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marți 1 și miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, la Morges, în Elveția și a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: ”carcinom epidermoid metastazant” și ”leucemie cronică”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Sa Regele în dimineața de miercuri 2 martie 2016. Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziția Custodelui Coroanei”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, și este unicul fiu al Regelui Carol al II-lea și al Principesei Elena. La moartea Regelui Ferdinand I, la 27 iulie 1927, Mihai este urcat pe tron cu un Consiliu de Regență, prezidat de unchiul său, prințul Nicolae. În acea perioadă, Carol trăia în străinătate și renunțase la drepturile sale dinastice, începând cu 28 decembrie 1925. La 8 iunie 1930, prințul Carol a revenit în țară și s-a proclamat Rege, iar fiul său, Mihai, a redevenit prinț moștenitor. După abdicarea lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, Mihai a revenit pe tron, până la 29 decembrie 1947, când a fost obligat de comuniști să abdice. (Z.U.)

Surse: Casa Regală; stiripesurse.ro;

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

24 Comentarii

Horea 2 martie 2016 at 17:51

„Regele Mihai s-a retras de la tron…”

S-a retras inca de foarte mult timp!

sculer-matritzeru' 2 martie 2016 at 17:51

Onorat articol care incepe cu: „regele mihai s-a retras de la TRON …”. Buuun! Am si eu o intrebare de prost: De la care tron? Unde e tronul acela? … poate de la tronul din fundul gradinii?

+ 2 martie 2016 at 18:38

Priviti mai sus cum arata comentariile a doi cretini care se dau de dreapta ! De obicei de dreapta = regalist insa oameni care se dau de dreapta sunt mai COMUNISTI ca PSD !

canal d'amour 2 martie 2016 at 19:08

horea si sculeru matriteru nu sant decat niste jalnice fapturi primitive. In aceste clipe in care un om cu merite uriase in istoria Romaniei se zbate la cumpana vietii, ei nu gasesc de cuviinta decat sa faca bancuri de puscariasi obositi.

Avem nevoie de decenta……..

Stiam ca viata regelui Mihai nu va fi vesnica, pentru ca nimeni nu este vesnic pe acest pamant. Macar acum, cand este in cele mai grele momente, sa ne purtam cu decenta si bun simt.

Horea 2 martie 2016 at 21:16

Pentru „+” („cretin” nume) si pentru „canal d’amour”:

Cand nu reusiti sa intelegeti : o propozitie (simpla), cereti o explicatie.
Repet ce-am spus mai sus: S-a retras inca de mult timp!

De aici si pana la „cretin”, „comunist”, „fapturi primitive”, … e o cale mult prea lunga.

Silviu 2 martie 2016 at 19:00

Tron? Macar a tras apa, sau si de asta a uitat, asa cum a uitat ca Romania nu mai e demult un regat?

bono 2 martie 2016 at 19:00

De cand a fi anti-monarhie inseamna a fi comunist? Romania e Republica din cate rezulta din Constitutie … deci despre ce „tron” e vorba? Traiasca Republica! Liberte, Fraternite, Egalite!

1 2 martie 2016 at 19:25

Mda… se pare ca derbedeii basisti nu precupetesc nici un efort in a-l lovi pe Ms. Regele Mihai chiar si cand acesta se afla pe patul de moarte. Sa va fie rusine nemernicilor ca daca nu era el acum ati fi vorbit UNGURESTE in Ardeal ! Daca nu facea ce a facut la 23 August 1944 rusii nu ar fi returnat NICIODATA Romaniei ce s-a luat din teritoriul national prin Dictatul de la Viena. Dar ce va intereseaza pe voi astia de dreapta aceste aspecte…

Bulă 2 martie 2016 at 20:58

Mă, valoarea ta este de „1”. Cine nu-i cu tine , gata , e basist.
Macar a mea este de „4”.

Albaiulean 2 martie 2016 at 20:46

Un adevarat roman iubitor de tara si nean a fost Regele Mihai 1 !Pacat ca este batran si grav bolnav,dar acesta a facut lobi pentru Romania.Surprinde faptul ca in aceasta seara si bolsevicul Iliescu i-a transmis >insanatosire si viata lunga<.dar ca s-a opus in ian.90 sa-l reprimeasca in ROU pe Mihai,nu spune jigodia.

1 2 martie 2016 at 21:34

Vezi ce se spune abia acum la TV despre ce s-a intamplat cu adevarat in anul 1990 cand Ms. Regele Mihai a fost intors de la aeroport… Cica Iliescu tremura ca varga de frica ambasadei URSS care i-ar fi transmis CLAR ca regele nu are ce cauta in Romania.

Obs. 3 martie 2016 at 10:38

Semneaza-te mai bine cu O (zero). Pentru tine, dupa cum gandesti, si 1 (unu) este prea mult!

Maiestatea mea 3 martie 2016 at 14:39

@ Albaiulian şi 1

Hai să fim cinstiţi până la capăt. Iată ce declara nenea Pârţ în 22.06.2011 în legătură cu actul de abdicare al Regelui:
Ziarul Gândul – Băsescu, atac la rupere la Regele Mihai: „A comis un act de trădare. Doar pentru că a fost slugă la ruşi îl iertăm de toate păcatele ?”

P.S. De fapt tradatorul sef a fost acest presedinte si sleahta lui de ciocoi de mana a treia cu scoli de tip SH pentru care nu a existat nicio valoare, nicio ordine, nicio regula. Un comunist de doi lei care habar nu are nici macar de istoria acestei tari. El face istorie mai rau ca comunistii…

HH 2 martie 2016 at 22:11

Majestatea Sa Regele Mihai I trebuie sa fie un exemplu de conduita, de caracter pentru orice tanar din Romania si sigur pentru orice om de stat ! Regret foarte mult starea de sanatae in care se afla MS Regele si sper sa mai traiasca , sa mai beneficiem de un asa model, cu adevarat demn de urmat !
Traiasca monarhia romana !

curat murdar 3 martie 2016 at 9:13

…si Raducu Duda,traiasca monarhia!

@hh 3 martie 2016 at 9:18

Care monarhie romana? Parca e de Hohenzollern si e germana. Arata-mi si mie un ”rege” român ca eu n-am vazut niciunul. Mi se pare extrem de grav sa zici ca s-a retras de pe tronul Romaniei cand Romania e o republica si are o constitutie in vigoare.

HH 3 martie 2016 at 10:33

Pentru ignoranti : Mihai s-a născut la Sinaia, fiu al principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena. Din partea tatălui este nepot al Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria, iar din partea mamei nepot al Regelui Constantin al Greciei. Astfel, Mihai al României este descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei, printre ele numărându-se familiile regale britanică, rusă și habsburgică, strămoși direcți ai săi fiind țarii Nicolae I și Alexandru al II-lea al Rusiei, regina Victoria a Marii Britanii, împărați habsburgi, regi ai Prusiei, Portugaliei șamd.

Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii atât pe filieră maternă, cât și paternă. Este văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

curat murdar 3 martie 2016 at 12:41

@HH-Corect,dar regele-i batran si bolnav,are trecutul lui,unii zic ca a fost corect si patriot, altii zic invers,de ani de zile jocurile le face… Duda,se zice,un fost „papagal” la „ochiul si urechea”,a aparut printul Nicolae care,cred,era o sansa ptr.monarhia romana,dar l-au mazilit si…pauza de masa!…aste-s ultimili zvagniri ale monarhiei romane!

@hh 3 martie 2016 at 12:04

Stim toate astea draga istoric amator. E neam-de-neam grec, neamt, englez, rus etc. Doar neam de român nu e.

HH 3 martie 2016 at 22:09

NU VAD CARE E IMPORTANTA , CEAUSESCU A FOST ROMAN 100%, SI…. ?! FAPTELE, EDUCATIA, ATITUDINEA CONTEAZA !

realist 3 martie 2016 at 15:20

Un om batran si bolnav trebuie respectat crestineste

1Dar repet DAR ptr cei care nu citesc decat nr de pe telefon,,,,,
Acest om nu are merit ca asa cum scria mai sus un analfabet si sovin ca in Ardeal nu se vorbeste azi ungureste, /in fond si ce daca?/ nu se vorbeste ca asa a fost stabilit de altii /puteri f mari pe care nu le insir ca sa dau subiect de meditatie/
2 Se pun urmatoarele intrebari care asteapta raspuns,,, unde sant cele 2 avioane primite de Mihai de la Sta;lin impreuna cu decoratia STEAUA VICTORIEI.
3 Unde sant valorile .picturi colectii de statui etc cu care a plecat Mihai din tara?
4Ptr folosirea palatelor /SAVARSIN, ELISABETA ETC ca si B O R SRL NICI EI NU PLATESC NIMIC , fiind cheltuielile suportate de cei platitori taxe si impozite este oare corect?
5Actorasul de 2 lei RADU DUDA afost infipt in familia lui Mihai de servicii ptr informatii etc dar traieste tot din banii din contributii Ar fi mai multe de spus dar mai bine sa puneti mana pe carte /chiar daca pare un lucru straniu si neobisnuit /si sa cititi cate ceva decat sa scrie aiureli fara cunostinta necesara .

Givi 3 martie 2016 at 15:30

astia traiesc in alta lume… regele cui? tronul cui? coroana cui? astea-s povesti cu Imparatul Rosu, Praslea, Greuceanu printi si printese …

Gogu 4 martie 2016 at 7:53

Acum am înțeles de ce nepotul a fost îndepărtat dintre regenți !…dacă femeia a pus stăpânire pe tron este ultimul pas înainte de prohodul casei regale de Rom ania !…justiția la noi o fac în % de 80 la sută fmi-le …vai de noi !…săracă țară bogată….în care jefuitorii au mai multe drepturi decât muncitorii …

dreptate 4 martie 2016 at 10:29

Doua lucruri sunt sigure: moartea si plata impozitelor!

Comentariile sunt oprite