Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Regele Mihai s-a retras de la tron în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Regele Mihai I al României a decis să se retragă de la tron în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.
regele mihai
”În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Avocatul Casei Regale, Andrew Popper, a transmis o declaratie în care comunică faptul că Majestatea Sa Regele Mihai I se află în stare foarte gravă. ”Regele Mihai – a declarat Andrew Popper – a suferit recent o operție fiind operat de carcinom leucemic, și a fost diagnosticat cu leucemie aflată în stare de metastază. Avind in vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta. Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta”.

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marți 1 și miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, la Morges, în Elveția și a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: ”carcinom epidermoid metastazant” și ”leucemie cronică”.

”Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Sa Regele în dimineața de miercuri 2 martie 2016. Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziția Custodelui Coroanei”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, și este unicul fiu al Regelui Carol al II-lea și al Principesei Elena. La moartea Regelui Ferdinand I, la 27 iulie 1927, Mihai este urcat pe tron cu un Consiliu de Regență, prezidat de unchiul său, prințul Nicolae. În acea perioadă, Carol trăia în străinătate și renunțase la drepturile sale dinastice, începând cu 28 decembrie 1925. La 8 iunie 1930, prințul Carol a revenit în țară și s-a proclamat Rege, iar fiul său, Mihai, a redevenit prinț moștenitor. După abdicarea lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, Mihai a revenit pe tron, până la 29 decembrie 1947, când a fost obligat de comuniști să abdice. (Z.U.)

Surse: Casa Regală; stiripesurse.ro;


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea