Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Primele verdețuri de primăvară, la prețuri mai mari ca anul trecut: Cât costă salata, spanacul și ceapa verde în piețele din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primele verdețuri de primăvară, la prețuri mai mari ca anul trecut: Cât costă salata, spanacul și ceapa verde în piețele din Alba

Tot ce-i verde e cam scump, mai ales acum când primăvara bate la ușă, iar verdețurile de sezon, recomandate de medici, riscă să se ofilească în piețe.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna martie 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

În pieţele din Alba Iulia au apărut deja primele verdeţuri din acest sezon. Spanacul și salata au preţuri mai mari faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut, iar pentru un kilogram de spanac, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar 8 lei pentru cel românesc sau chiar și 15 lei pentru spanacul adus din țările vecine.

În sezonul în care verdețurile sunt la putere, piețele devin pline de culoare, dar nu și de cumpărători. Marți, în piața din centrul municipiului Alba Iulia, salata, ceapa verde ori spanacul se găseau din belșug pe aproape toate tarabele, iar prețurile variau în funcție de proveniența lor.

YouTube video

În cazul spanacului, preţul variază între 8 lei punga pentru cel românesc sau 15 lei kg pentru spanacul din import.

Pentru salată, însă, preţul este de 5 lei, atât pentru cea provenită din grădinile gospodarilor din Alba, cât și pentru cea adusă din Ungaria sau Polonia. Totodată, pe tarabe a apărut şi ceapa verde, o legătură din import fiind vândută cu 3 lei, în timp ce legătura de ceapă românească costă 2 leu.

Legătura de pătrunjel frunze și mărar costă 2 lei, iar legătura de ridichi este vândută cu 3 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea