Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Prietenii îşi iau adio de la militarul din Alba Iulia ucis în Afganistan – filmuleţ „în memoria bunului nostru prieten Vasi”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prietenii soldatului albaiulian Vasile Claudiu Popa care a murit în Afganistan în timpul unei misiuni, deplâng pierderea amicului lor. Aceştia îşi iau adio prin mesaje şi filmuleţe postate pe reţeaua de socializare Facebook.

Moartea lui Vasile Claudiu Popa a întristat întreg Oraşul Marii Uniri şi a lăsat un gol imens în inimile şi sufletele prietenilor. Pe reţeaua de socializare au apărut sute de mesaje de condoleanţe şi de adio din partea apropiaţilor. Cu toţii îl plâng pe „bunul lor prieten, Vasi”.

„Ai plecat prea repede dintre noi, într-o ţară îndepărtată, încercând să îţi croieşti o viaţă mai bună, acasă. Ne vom aminti mereu, cu drag, de tine…Să te odihneşti în pace, Vasi!”,  este mesajul care însoţeşte fotografia soldatului (p.m.) Vasile Claudiu Popa, distribuit de prieteni  pe reţeaua de scoializare Facebook.

„Sunt copleşit de un sentiment greoi ce îmi atârnă de suflet, dar sunt mândru că am cunoscut un om de un asemenea calibru, un cavaler, un prieten ce a dat dovadă de devotament nemărginit. Sincere condoleanţe familiei! Să te odihneşti în pace Vasi!”, spune Daniel Trifon.

Aceştia au realizat şi un filmuleţ intitulat  „În memoria bunului nostru prieten Vasi”, care ilustrează deopotrivă dăruirea şi ataşamentul pentru profesia şi cariera aleasă, pentru haina militară, dar totodată şi bucuria de a-şi trăi viaţa alături de familie şi prieteni.

„În memoria bunului nostru prieten Vasi” – Vei rămâne mereu în mintea şi inimile noastre. Dumnezeu a hotărât să te ia de la noi şi să te ducă la El… Te rog să ai grijă de noi de acolo de sus dintre îngeri. Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace”, sunt mesajele prietenilor postate în filmuleţul distribuit pe reţeaua de socializare Facebook.

Rudele, prietenii şi foştii colegi îşi  pot lua rămas bun de la Vasile Claudiu Popa,  joi şi vineri la Cercul Militar din Cetate, acolo unde va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului şi unde vor fi organizate seri de priveghere.

Reamintim că Vasile Claudiu Popa şi-a pierdut viaţa în Afganistan, împreună cu un alt coleg, duminică în jurul orei 22.00. În timp ce patrulau, blindatul în care se aflau a trecut peste o o bombă artizanală, care a explodat. Soldaţii au fost transportaţi, cu un elicopter de evacuare medicală, la spital, însă, din cauza rănilor deosebit de grave, nu au mai putut fi salvaţi. Maistru militar clasa a III-a, Vasile Claudiu Popa se afla la cea de-a doua sa misiune în Afganistan, fiind angajat al Armatei din 2006. Vasile Claudiu Popa a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Acasă la mama lui în Alba Iulia, vestea tragică a fost adusă luni dimineaţă. Mama tânărului a insistat ca băiatul ei să fie adus şi înmormântat la Alba Iulia, nu la Constanţa, unde a locuit în ultimii ani împreună cu soţia.

Sursa foto: Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea