Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Peste 4.100.000 de lei, alocați pentru deszăpezirea drumurilor din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba au aprobat, în ședința de joi, un proiect de hotărâre care vizează alocarea sumei de maximum 4.144.900 de lei pentru deszăpezirea drumurilor. Aceasta este valoarea maximă, alocată pentru această iarnă, însă suma ar putea să nu fie cheltuită integral. Spre exemplu, iarna trecută, s-a cheltuit 2.340.000 de lei.  

Alba Iulia zapada01In vederea asigurarii si mentinerii starii de viabilitate a retelei de drumuri judetene pentru desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta si fluenta in perioada sezonului rece, S.C. Drumuri si Poduri Locale Alba S.A. prin Serviciul de administrare a drumurilor judetene din cadrul Consiliului Judetean, a intocmit “Planul operativ de actiune privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene, in perioada de iarna 2016 – 2017”.

In cadrul Planului de actiune s-a estimat necesarul de material antiderapant, sare, forta de munca, mijloace de transport, utilaje si pregatirea bazelor de deszapezire precum si modul de coordonare si conducere a actiunilor pentru combaterea acestor fenomene in perioada friguroasa.

Avand in vedere starea tehnica a drumurilor judetene (imbracaminti rutiere degradate, cu slaba etanseitate) precum si necesitatea apararii acestora impotriva degradarii pe timp de dezghet, prevenirea si combaterea lunecusului se va face utilizand ca material antiderapant (nisip) si doar 10% -15% fondanti chimici (sare).

Valoarea maxima estimata a lucrarilor de intretinere curenta pe perioada de iarna 2016-2017, respectiv 20 octombrie 2016 – 31 martie 2017, este de 4.144.936,92 lei.

Au fost stabilite un numar de 16 sectoare de drumuri judetene cu o lungime totala de 171,997 km care vor fi inchise pe perioada iernii datorita unui trafic rutier foarte redus, localitatile aferente avand asigurate rute ocolitoare; aceste trasee de drumuri judetene sunt mentionate in Anexa 4 la Planul operativ de actiune privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene, in perioada de iarna 2016 – 2017. Au fost stabilite utilajele si formatiile de lucru ce vor actiona in perioada de iarna precum si activitatea de informare operativa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea