Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | PERCHEZIȚII în Hunedoara, ale polițiștilor BCCO Alba Iulia, la persoane bănuite de trafic de droguri: Ce au descoperit oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | PERCHEZIȚII în Hunedoara, ale polițiștilor BCCO Alba Iulia, la persoane bănuite de trafic de droguri: Ce au descoperit oamenii legii

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022-2023, persoanele ar fi comercializat și oferit, cu titlu gratuit, droguri de risc și mare risc, (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, MDMB-4en-PINACA,), precum și substanțe psihoactive (2-MMC, ADB-Butinaca), către consumatori (inclusiv minori) din municipiul Hunedoara și localitățile învecinate.

Astfel, au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, fiind descoperite și ridicate aproximativ 400 de grame de substanță solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanță vegetală( substanță cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunțit, bunuri folosite la ambalarea și consumul de droguri, 16.830 de lei și 5.115 euro, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, au fost confiscate 17,6 kilograme de canabis, 1,3 kilograme rezină de canabis (hașiș) și peste 20 de grame de noi substanțe psihoactive.

Citește și: Două femei din Cluj, cercetate pentru FURT în Alba: Au sustras produse alimentare, în valoare de peste 1.000 de lei, din magazinul unei benzinării

La data de 28 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au dispus reținerea a persoane și măsura controlului judiciar față de alte două, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și deținerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

YouTube video

În cursul acestei zile, 29 noiembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a celor nouă persoane reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, inspectoratelor de poliție județene Alba și Hunedoara și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de procedură penală precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea