Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO. Percheziții în Alba, Bistrița-Năsăud și Neamț, la membrii unui grup infracțional specializat pe transporturi de droguri de mare risc, în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Europol și Eurojust, au efectuat 10 percheziții la membrii unui grup infracțional specializat în efectuarea de transporturi de droguri, cu autotrenuri, în spațiul european.

Pentru destructurarea aceleiași grupări, s-a acționat simultan în Germania, Marea Britanie și Olanda.

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județele Bistrița-Năsăud (7), Alba (2) și Neamț (1), la membrii unui grup infracțional organizat, format din cetățeni români, specializat în efectuarea de transporturi de droguri de risc și mare risc, în spațiul european.

Din cercetări, a reieșit că liderul grupării ar fi avut legături cu furnizorii de cocaină din America de Sud și cu clienți din Marea Britanie.

Pentru transportul drogurilor era preferată ruta Olanda-Marea Britanie, fiind folosiți conducători de autotrenuri cetățeni români, angajați la diverse companii de transport.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistați liderul grupării și un alt membru, care au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierilor.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2.250 de euro, 3.000 de lire, 2.000 de lei, un autoturism, telefoane mobile, laptop-uri, cartele SIM, documente, înscrisuri și însemnări relevante în cauză.

Cercetările au fost inițiate în luna februarie 2016, iar pentru documentarea activității infracționale a fost demarată o cooperare internațională, prin intermediul Europol și Eurojust, cu Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia și Olanda.

https://www.facebook.com/PolitiaRomanawww.politiaromana.ro/videos/1370568313054399/

Astfel, în aceeași cauză, pentru documentarea activității infracționale, s-a acționat simultan în Germania, în Marea Britanie și în Olanda.

Acțiunea desfășurată în Germania s-a finalizat cu reținerea a doi cetățeni români și a unui cetățean german, care i-ar fi sprijinit în confecționarea de locuri destinate disimulării drogurilor în autoturisme.

În Marea Britanie a fost reținut un cetățean străin cu statut de refugiat, care ar fi asigurat distribuția drogurilor în această țară.

Autoritățile din Belgia au emis un mandat european de arestare pe numele unui cetățean român.

În Olanda a fost efectuată o percheziție solicitată de autoritățile române, în baza unei comisii rogatorii, pe numele unei persoane fiind emis un mandat european de arestare.

Tot în acest caz, în cursul lunii mai 2017, autoritățile din Spania au arestat 17 persoane implicate în traficul de droguri de risc (canabis) și contrabandă cu țigări, membri ai aceleiași grupări.

Până la data acțiunii, au fost capturate peste 200 de kg. de canabis, 50 de kg. de ketamina și 55 de kg. de cocaină de autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

La acțiune au participat și polițiști ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române polițiști din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, serviciilor de combatere a criminalității organizate Bistrița Năsăud și Neamț precum și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița Năsăud, Alba și Neamț.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul S.R.I..

La nivel internațional, Europol a oferit suport analitic și operațional, iar partenerii de cooperare din cadrul BKA Germania,  Guardia Civil-Spania, Poliția Națională din Belgia, Poliția Națională din Olanda, National Crime Agency și Metropolitan Police din Marea Britanie, atașații de afaceri interne ai României în Olanda și de la Europol, precum și D.E.A. din S.U.A. au adus un aport operativ deosebit de important.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea