Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO/ PDL: ”Dacă sunt acceptate noile raportări statistice trebuie redesenate și colegiile electorale”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții PDL Alba cred că dacă sunt acceptate recentele raportări ale Institutului Național de Statistică în care se precizează că populația de pe teritoriul României a scăzut cu 3 milioane de locuitori, ar trebui făcută, înainte de alegerile parlamentare, o redesenare a colegiilor uninominale.

Potrivit senatorului democrat-liberal Alexandru Pereș, care a dat ca exemplu județul Alba, deși ca număr de colegii uninominale datele anunțate de INS nu schimbă nimic, există modificări, respectiv scăderi ale numărului de locuitori, în localitățile ce compun aceste colegii. În consecință, aceste colegii ar fi neechilibrate, adică ar rezulta o diferență foarte mare între ele în ceea ce priveste numărul de voturi.

Având în vedere această situație cât și formarea ”nefirească”, în 2008, a colegiilor la care au fost arondate localități din bazine diferite, democrat-liberalii au anunțat că este momentul să fie luată în discuție, rapid, această problemă iar ”acest organism fundamental al statului de drept care este Guvernul să o clarifice pentru a nu intra iarăși într-o discuție cu 90 de zile înainte de alegeri, în campania electorală, să ne acuzăm de minciuni, de falsuri. Ori convenim toți că mergem pe cifra de la 1 iulie 2012, adică momentul în care INS-ul nu a spus nimic, sau mergem pe cifrele pe care statistica le-a preluat în acea acțiune de recensământ din 2011”, după cum a precizat Pereș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea