Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Ofițeri IPJ Alba, procurori și jurnaliști au sărbătorit cu focuri de armă Ziua Poliției Române

Bogdan Presecan

Publicat

în

Miercuri, 20 martie, la poligonul militar din Miceşti, Inspectoratul de Poliție Alba a organizat mai multe concursuri de TIR pentru poliţişti, invitați  şi jurnalişti deopotrivă.

La competiția sportivă a participat și șeful IPJ Alba, chestorul principal de poliție Ioan Nicoale Căbulea, care a doborât țintele utilizând pistolul Carpați, dar și mai performantul Glock. Și-au încercat calitățile de trăgător și colonelul Dorel Sofica, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Alba, Marius Ungureanu prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și Ioan Vodă, șeful Poliției Locale Alba.

Merită meționată și o prezență rară în spațiul public, respectiv cea a colonelului Dorin Ioan David, șeful SRI Alba, care s-a întrecut la țintă cu colegii săi din Parchete și Poliție.

Surpriza evenimentului a fost însă Cupa Presei la TIR, care a fost câștigată, în premieră, de o fată. Este vorba despre colega noastră, Adriana Avram, redactor la ziarul “Unirea”.

Acţiunea face parte din manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, desemnată prin lege pentru 25 martie. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Pe toată perioada tragerilor, participanții au fost instruiți și asistați îndeapropae de cei supranumiţi “mascaţi” sau trupele speciale, sub coordonarea şefului Serviciului de Intervenţie Rapidă (SIR) din IPJ Alba, inspector principal Mihai Airini.

Datorită profesionalismului și discreției specialiștilor din cadrul acestei structuri din cadrul IPJ Alba, se poate spune că reprezintă „braţul puternic al legii”.

A venit rândul să îşi demonstreze calităţile profesionale şi poliţiştii din diversele structuri ale Inspectoratului, care au încercat cu pistoalele marca Carpaţi să tragă cu maximă acurateţe. Cei mai aprigi trăgători au fost următorii:

Locul I: agent principal Moldovan Lucian

Locul II: agent şef Macarie Adrian

Locul III : subcomisar Nedelcu Luana

La secţiunea autorităţi şi instituţii de colaborare :

Locul I: colonel Sofica Dorel – inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Locul II: colonel Itu Felician – prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba

Locul III: Nariţa Dan – Instituţia Prefectului – judeţul Alba:

Ultimii care au gustat din senzaţia de putere pe care ţi-o poate da o armă de foc încărcată, atunci când o ţi în mână, au fost ziariştii din Alba Iulia, care s-au întrecut după aceleași criterii ca și polițiștii și procurorii.. Primele patrui locuri au fost câştigate după cum urmează:

Locul IV – Nicoleta Idița Tomuța, ziarul Unirea

Locul III – Cornel Gruian, Pro TV

Locul II – Bogdan Presecan,  ziarul Unirea

Locul I – Adriana Avram,  ziarul Unirea

Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române vor continua şi în zilele următoare, vineri urmând a avea loc turneul de fotbal pe teren redus la care sunt invitate să participe 15 echipe din cadrul structurilor MAI din judeţ, autorităţi locale, Penitenciarul Aiud, Școala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj Napoca şi mass – media locală.

Pentru data de 23 martie este planificat Concursul de Îndemânare în Conducere, organizat cu sprijinul Clubului Sportiv Auto Fairplay şi care se va desfăşura, începând cu ora 11,00, în parcarea Stadionului Cetate din Alba Iulia şi la care sunt aşteptaţi să se înscrie cât mai mulţi conducători auto care doresc să-şi testeze îndemânarea.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea