VIDEO Mircea Trifu spune că are ”cheia” dezvoltării municipiului Alba Iulia. Cum rezolvă problema locurilor de muncă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Candidatul independent la Primăria Alba Iulia Mircea Trifu împărtășește viziunea sa de dezvoltare economică a municipiului Alba Iulia și prezintă sursele de finanțare.

Mircea TrifuMircea Trifu arată că municipalitatea trebuie să achiziționeze o suprafață de teren de circa 30-40 de hectare în zona centurii, aproape de viitoarea autostradă Sebeș-Turda, unde să dezvolte un parc industrial. Astfel, după ce amplasamentul va fi dotat cu utilități, acesta va fi închiriat companiilor naționale, iar administrația va avea dublu de câștigat: prin crearea locurilor de muncă pentru cetățeni și prin colectarea de impozite la bugetul local.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Finanțarea pentru această investiție poate fi asigurată de la bugetul local, respectiv de la Banca Europeană de Investiții.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Costul de achiziție a terenului ar fi undeva în jur de un milion de euro la un preț mediu de 3 euro pe mp. Banii pot fi asigurați în trei feluri:

Din bugetul local. Să ne gândim că anul trecut primăria a achiziționat un teren de 5.000 mp în spatele Bazinului Olimpic cu 250.000 de euro să facă alt bazin de înot în aer liber.

De la Banca Europeana de Investiții, care oferă finanțare pentru proiecte care contribuie la atingerea obiectivelor U.E.

Metoda ”BONIE TYLER”. Adica n-o mai chemăm de 20 de ori să cânte o ora în Piața Cetății și realizăm platforma industriala”, a spus Trifu.

Întregul plan, în filmările alăturate:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Gabi 8 aprilie 2016 at 17:23

Da, exact ce a facut Iohannis in Sibiu. A cumparat un teren langa autostrada, l-a dotat cu utilitati si au aparut investitorii si de atunci au aparut inevitabil puzderie de masini cu numere de Valcea, Olt, Dolj, Gorj etc. Respectivii vin in Sibiu, trag aer in piept, isi ridica gulerele si incep sa isi aduca neamurile. Pe vremuri, aici se vorbea mai mult sasaeste, acum se aude pe strada doar „bre”, „fa”, „mancati-as”…

Raul 8 aprilie 2016 at 22:26

Amplasament dotat cu utilități exact ca in „cartierul rezidențial Orizont ” unde întâi ați introdus utilitățile după care ați vândut parcelele tu si cu noul PD-L-ist Pocol ???

Comentariile sunt oprite