Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO Mircea Hava: „Vom da în judecată Guvernul Ponta. Este o chestiune de onoare, de mândrie”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primarul PDL al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că va da în judecată Guvernul Ponta pentru decizia de a retrage banii necheltuiţi alocaţi de Guvernul Ungureanu în urmă cu o lună. Hava spune ca la nivelul municipiului Alba Iulia mai multe proiecte aflate în derulare vor rămâne temporar fără finanţare, până se vor găsi alte surse de bani. Hava, care este şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, anunţă că va fi o acţiune comună a primarilor PDL la nivel central.

„Vom da în judecată Guvernul. Nu numai noi Consiliul Local Alba Iulia, ci se va face şi o acţiune centrală, vom face şi noi toţi primarii din judeţ pentru că nu este normal (n.r. – decizia Guvernului Ponta de a retrage banii alocaţi primăriilor din ţară prin ordonanţă de urgenţă în 9 aprilie 2012). Pentru noi, pentru albaiulieni, nu este grav deloc, e mai mult o chestiune de onoare, o chestiune de mândrie, o chestiune de relaţii interumane, dar pentru alte primării e o chestiune gravă că au rămas fără bani”, a spus primarul Mircea Hava.

Prin ordonanţa de urgenţă din 9 aprilie 2012 52 de primării din judeţul Alba au primit în total 15,2 milioane lei, cea mai mare sumă fiind alocată Primăriei Alba Iulia – 2 milioane lei. Atunci au primit bani majoritatea localităţilor cu primari PDL, fiind ocolite cele cu edili PNL şi PSD. Puţin dintre ei au reuşit să cheltuie banii în luna care s-a scurs, însă i-au prins în bugete şi le-au dat diferite destinaţii. Acum se văd în imposibilitatea de a organiza alegeri, de a plăti facturi sau de a continua procedurile de licitaţii în care s-au angajat.

„Nu credeam că există atâta ipocrizie şi ură împotriva albaiulienilor. Cred că este pentru prima dată în istoria României când un Guvern ia înapoi banii pe care i-a dat”, a mai spus primarul Mircea Hava, preşedinte al PDL Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea