VIDEO| Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Toate grinzile sus, la supratraversarea DN 14B, unde s-au prăbușit câteva grinzi în anul 2019

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Minune pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Toate grinzile sus, la supratraversarea DN 14B, lângă Teiuș, unde s-au prăbușit câteva grinzi, abia ridicate în anul 2019

Aktor, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, a reușit să monteze toate grinzile la supratraversarea DN 14B, lângă Teiuș, unde, în primăvara anului 2019 a avut loc un incident mai puțin obișnuit, câteva grinzi, abia ridicate s-au prăbușit.

ELIT

La supratraversarea DN 14B ridicarea, montarea și fixarea grinzilor de beton s-a realizate de către firma Retter, care a utililzat o macara de mare tonaj de la DEME Macarale. Grinzile sunt produse de firma Somaco, au o lungime de 40 de metri și o greutate de 72,5 tone bucata. Deja pe o parte din supratraversare, constructorul a început să monteze predalele.

Supratraversarea DN 14B este ultima unde Retter mai are de ridicat grinzi de beton în acest an. Potrivit declarațiilor domnului Retter, pâna la finalul anului 2020 societatea pe care o conduce va termina toate supratraversările de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Acestea vor fi suprabetonate, inclusiv supratraversarea căii ferate de la Teiuș, unde se vor ridica și monta grinzi metalice.

Tot astăzi, în nodul rutier Teiuș, erau pregătite două foreze în zona unde autostrada supratraversează calea ferată.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda există șanse reale ca până la finalului anului 2020 să fie ridicate, montate și fixate grinzile la toate supratraversările!

Facebook Twitter Google+ YouTube