Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Lucian Bode, la locul inundațiilor din Apuseni: „Nu lăsăm pe nimeni la greu, intervenim imediat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Bode, ministrul de Interne, a spus duminică în localitatea Ocoliş, din judeţul Alba, că oamenii din zona vor fi ajutați, Guvernul urmând să aloce resursele necesare pentru familiile afectate.

„Au fost mai multe mesaje RO-Alert date imediat după ce au fost constatate aceste fenomene. Sigur că discutând cu colegii de la ISU pe seama telefoanelor pe care cetăţenii de aici, din zonă, le-au dat la 112, apelul pe care l-au făcut la 112, noi am venit în foarte, foarte scurt timp cu zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti, am reuşit să ajungem chiar aici, în zonă, ocolind viitura, pentru că nu pteam să ne deplasăm pe aliniamentul râului şi pompierii au reuşit să avertizeze, să scoată din case o parte din cetăţenii care au fost, aşa cum bine ştiţi, evacuaţi.”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a subliniat că cel mai important lucru este că nu există victime şi a menţionat că au fost aproape 300 de persoane evacuate din calea apelor.

YouTube video

„Ce este foarte important, că aşa cum spunea domnul prim-ministru, nu avem victime, cu toate că avem aproape 300 de persoane evacuate, avem peste 120 de case distruse, drumuri naţionale, două drumuri naţionale unde se lucrează şi acum. Dar faptul că noi, astăzi, suntem aici, domnul prim-ministru, ministrul apărării, vreau să se înţeleagă foarte clar: mesajul nostru este pentru toţi cei afectaţi, nu lăsăm pe nimeni la greu, intervenim imediat. Mâine Guvernul poate să aloce resursele necesare pentru familiile afectate, pentru cetăţenii afectaţi şi bineînţeles, pe seama rapoartelor realizate de UAT-uri să intervenim şi să-i ajutăm să-şi refacă drumurile, alimentarea cu apă. Ce este foarte important: că, spre exemplu, alimentarea cu energie electrică este rezolvată în proporţie de 95%. Din peste 10.000 de consumatori casnici, mai sunt în jur de 50 nealimentaţi”, a mai spus ministrul Bode.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea