Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: În câteva zile, Alba Iulia va străluci din nou în feeria „Sărbătorii Muzicii”. Mesaj pentru albaiulieni de la „Legenda Disney” – Sir Tim Rice

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sir Tim RaceMai sunt doar câteva zile iar  Alba Iulia va străluci din nou în feeria muzicală numită “Sărbătoarea Muzicii”. O intensitate de delicii muzicale din care albaiulienii vor gusta timp de trei zile, o uluire pătimaşă în compania selectă a unor artişti extraordinari.

Cvartetul londonez Cantabile devin gazda acestui eveniment, ducând cu el pretutindeni în lume povestea unei Cetăţi renăscute şi a unui festival din ce în ce mai dăruit, cu artişti care au strâns milioane de aplauze de pe mii de scene ale lumii. În această ediţie a “Sărbătorii Muzicii”, Cantabile va încânta publicul de la Alba Iulia cu fragmente din celebrul musical Aida, scris de Sir Elton John şi Sir Tim Rice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă despre Sir Elton John cuvintele sunt de prisos, proiectând asupra muzicii o întreagă istorie, despre Sir Tim Rice se poate spune că este cel care a dat strălucire unor partituri din creaţii celebre, rămase în memoria afectivă a milioane de oameni: Evita, Jesus Christ Superstar,  Aladin, Beauty and the Beast, The Lion King etc. A colaborat de-a lungul carierei cu Ennio Morricone, Andrew Lloyd Weber, Cliff Richard şi mulţi alţii. Este câştigătorul a trei Oscaruri, a trei Globuri de Aur, două Grammy-uri, iar portfoliul poate continua cu numeroase recunoaşteri profesionale. În 2002 a fost numit “ Legenda Disney”, iar în 2008 a primit o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.

Sir Tim Rice a dorit să transmită un mesaj personal albaiulienilor folosind subtilitatea umorului britanic, în mod direct, dar şi prin intermediul membrilor grupului Cantabile, prieteni şi veritabili mesageri ai celebrului liricist englez, în seara de 21 iunie, înaintea spectacolului de operă Aida:   

Salutare tuturor, sunt Time Rice şi regret că momentan sunt în Brazilia. Aşa că nu pot fi cu voi în această seară. Dar aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru că îmi ascultaţi cântecele, interpretate minunat de Cantabile. Sper că vor cânta „Don’t  cry for me, Alba Iulia„.

Fragmente din celebrul musical „Aida”, după un concept de Elton John & Tim Rice cu Cantabile the London Quartet sunt programate sâmbătă, 21 iunie, la ora 20.30, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina.

Vedeţi aici PROGRAMUL integral al Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea