Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Grefierii din Alba protestează din nou în fața instanței: Este singura cale la care reacționează organele de decizie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Circa 100 de grefieri din Alba protestează, marți, a doua zi consecutiv, în fața Judecătoriei Alba Iulia, nemulțumiți de noua Lege a salarizării unitare, protestul fiind ”singura cale la care reacționează organele de decizie”, a spus liderul sindical, grefier Raul Ban Nicolae.

Raul Ban, de la Judecătoria Alba Iulia, a adăugat că la protest participă grefieri de pe raza Curții de Apel Alba Iulia, Tribunalului Alba și Judecătoriei Alba Iulia, angajații fiind nemulțumiți că noua Lege a salarizării le diminuează veniturile.  

”Este un protest spontan, nimic din ce am solicitat noi până acum nu s-a rezolvat. Motivul principal este nemulțumirea față de Legea salarizării unitare care vine să lovească în veniturile noastre, în mod direct, în sensul scăderii drastice. Creează o stare de nemulțumire și înțelegem să protestăm, am propus unele amendamente însă nu au fost luate în considerare. Noi sperăm până la momentul la care se va adopta forma finală că se va ajunge la un consens. Până atunci noi înțelegem să adoptăm această formă de protest că nu suntem băgați în seamă”, a spus Raul Ban.

Acesta a mai declarat că se ia în calcul întreruperea activității pe termen îndelungat dacă proiectul Legii salarizării nu va fi modificat.

”Este un fapt trist, ne cerem scuze pe această cale persoanelor care au de rezolvat diverse probleme la instanțele din Alba. Nu dorim să aibă neplăceri, dar este singura modalitate de a atrage atenția în mod efectiv asupra problemelor cu care ne confruntăm și singura cale la care reacționează organele de decizie”, a mai spus Raul Ban.

La protest au participat circa 100 de grefieri, majoritatea îmbrăcați cu robe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea