Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO: Dumitru Fărcaș la Festivalul Naţional studenţesc “Serbările Unirii” de la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alina Fleacă din Sibiu a câștigat locul I la concursul de interpretare vocală Festivalul Naţional studenţesc “Serbările Unirii” de la Alba Iulia

Marți și miercuri, Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia găzduieşte cea de-a XXI-a ediţie a  Festivalului Naţional Studenţesc “Serbările Unirii”. În prima seară a evenimentului, după concursul de interpretare vocală la care au concurat 9 interpreţi reprezentanţi ai caselor de cultură studenţeşti din Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Alba Iulia, spectatorii s-au bucurat de un spectacol folcloric de excepție oferit de ansmblul folcloric Mărţişorul din Cluj-Napoca şi marele instrumentist Dumitru Fărcaş.

Spectacolul a fost prezentat de Rabă de la Cluj, care alături de Viorel Roman a încântat publicul cu simțul umorului cu un scurt moment artistic numit “Năcazul.

Fiecare participant a interpretat două melodii iar juriul format din Dumitru Buzoianu, Vasile Repede și Claudiu Racz au desemnat următorii câștigători:

Alina Fleacă (Sibiu) locul I

Mădălina Stănişor (Braşov) locul II

Florin Covaciu (Alba Iulia) locul III

Ioana Font (Cluj) mențiune

Simona Niculeasă din Alba Iulia, Radu Goţa de la Sibiu, Ioan Filip Florin din Braşov, Maria Sicoe din București şi Florin Ardelean din Cluj, au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Aproape 300 de spectatori au fost prezenți în sala Casei de Cultură a Studenților în prima seară de festival, în condițiile în care tot aseară, a vut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Balul Bobocilor studenți ai Universității albaiuliane.

Un show impecabil au reușit dansatorii ansmblul folcloric Mărţişorul din Cluj-Napoca, instrumentișii ansamblului condus de maestrul Dorel Rohian, coregraf Ioan Cocean și directorul ansamblului, inegalabilul Dumitru Fărcaș. Un Dumitru Fărcaș în formă maximă ce a cântat la taragot dar și vocal, reușind un moment de mare profunzime românească. Ropotele de aplauze ale spectatorilor au încercat să fie pe măsura reprezentației artistice.

Miercuri, 28 noiembrie 2012, începând cu ora 18.00, trupa de teatru Skepsis va prezenta în premieră piesa  “Comedie Neagră” urmată de un regal coregrafic susţinut de trupe de dans din Cluj-Napoca, Sibiu şi Petroşani. În încheiere vom fi martori la posibilitatea imposibilului cu mentalistul şi iluzionistul Cristian Gog, căştigătorul de la Românii au Talent.

Intrarea este liberă în ambele zile de festival!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea