Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Dispariția pensiilor speciale, unul dintre motivele pentru care tot mai mulți magistrați se pensionează anticipat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

VIDEO| Dispariția pensiilor speciale, unul dintre motivele pentru care tot mai mulți magistrați se pensionează anticipat

Astăzi, în cadrul conferinței de presă desfășurată la Curtea de Apel Alba Iulia, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Grădinaru, a exprimat câteva motive care duc la pensionările anticipate în magistratură cu care instanțele de judecată se confruntă în ultima perioadă.

”După 25 de ani în magistratură, mulți constată că au obosit, să spun așa. Este o profesie în care uzura este foarte mare. Mă refer în principal la instanțele încărcate. E normal ca după atâta timp să nu își mai dorească să stea în magistratură. Desigur, odată cu vârsta, apar și alte probleme, fie de sănătate, fie de putere de muncă. Noi nu ne dorim introducerea unei vârste minime de pensionare.

Cu siguranță, discuțiile privind dispariția pensiilor speciale pentru magistrați pot duce la asemenea decizii. Acest lucru s-a întâmplat și anul trecut. Din păcate, lungirea discuțiilor a dus la o stare permanentă de incertitudine și a creeat premizele ca judecătorii și procurorii care munceau pe condiția de vechime să se retragă din funcții și să se pensioneze.

Cel mai mult rău au făcut unele declarații făcute de diverse persoane publice care au transmis semnale de amenințare în ceea ce privește creșterea vârstei de pensionare. Pe acest fond, primim semnale de alarmă de la instanțe și parchete.”, a declarat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Grădinaru.

YouTube video

Comparativ cu ultimii ani, se observă în continuare un număr mare de posturi vacante de judecător la nivelul instanțelor din circumscripția teritorială. La finalul anului 2020 se înregistrau 55 de posturi vacante, la finalul anului următor 77 de posturi vacante iar la finalul anului 2022 erau înregistratw 73 de posturi neocupate. 21 de judecători s-au pensionat în cursul anului 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea