Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO | DACIA lansează noul model DUSTER. De ce dotări și motorizări dispune noua versiune

Publicat

în

VIDEO | DACIA lansează noul model DUSTER. De ce dotări și motorizări dispune noua versiune

Dacia a făcut publice datele privind noul Duster, ce va fi comercializat din septembrie a.c. Noul Duster are nu mai puţin de şase motorizări disponibile, varianta cea mai puternică având 150 de cai-putere şi cutie de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

În ceea e priveşte dotările, trebuie spus că la interior noul Duster are o consolă centrală înălţată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăţi pot fi remarcate cele două sisteme multimedia şi noul ecran de 8 inchi, precum şi cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Reprezentanţii Dacia au anunţat că noul Duster va fi comercializat din septembrie a.c. în versiunile 4×2 şi 4×4.

Electrica Furnizare Discount

Noul Duster este primul model din gama Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în faţă). Această tehnologie este folosită şi pentru faza de întâlnire, cu acţionare automată în echiparea de serie şi pentru iluminarea plăcii de înmatriculare.

La interior, o mare noutate este reprezentată de consola centrală înălţată dotată cu o cotieră care poate culisa pe o distanţă de 70 milimetri şi care integrează un spaţiu de depozitare închis cu volumul de 1,1 litri şi, în funcţie de nivelul de echipare, două prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate.

Noul Duster dispune în serie, pe toate nivelele de echipare, de un ecran pentru computerul de bord, de acţionare automată a farurilor şi de limitator de viteză al cărui buton, amplasat pe volan, este luminat pe timp de noapte.

În funcţie de versiune, Noul Duster dispune de sistem de aer condiţionat automat cu afişaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune faţă încălzite şi de card mâini libere.

În funcţie de versiune, Noul Duster dispune de sistem de aer condiţionat automat cu afişaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune faţă încălzite şi de card mâini libere.

Mai este disponibilă şi o alimentare mixtă benzină-GPL : ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

În regim de funcţionare pe GPL, Noul Duster ECO-G emite în medie cu 9,5% mai puţin CO2 decât un motor pe benzină echivalent. În plus, el oferă o autonomie de 1.235 kilometri datorită celor două rezervoare care cumulează un volum util de aproape 100 de litri: 50 de litri de benzină şi 49,8 litri de GPL. Volumul util de GPL este mai mare cu 16,2 litri faţă de precedenta generaţie de Duster GPL, oferind un plus de autonomie de peste 250 kilometri.

Noi sisteme multimedia intuitive

Pe lângă echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB şi Bluetooth), sunt disponibile două noi sisteme multimedia intuitive : Media Display şi Media Nav, care beneficiază de un ecran de 8”.

În cazul Media Display, echipamentul cuprinde 6 boxe (din care 2 de tip « boomer » şi 2 tweetere în faţă), radio DAB, conectivitate Bluetooth şi două prize USB. Interfaţa intuitivă este compatibilă cu sistemele pentru smartphone Apple CarPlay şi Android Auto. Comenzile dedicate pe volan permit activarea funcţiei de recunoaştere vocală. În acest mod se poate comanda asistentul iOS sau Google de pe smartphone.

Noul Duster are o gardă la sol de 217 milimetri în versiunea 2×4 şi 214 milimetri în versiunea 4×4.

În versiunea 4×4, anvelopele de pe noul Duster sunt de tipul 3PMSF, asigurând o aderenţă excelentă, astfel încât nu mai trebuie înlocuite pe timp de iarnă.

Disponibil pe versiunea 4×4 echipată cu Media Display sau Media Nav, sistemul 4×4 Monitor furnizează o serie întreagă de informaţii utile pe ecranul central :

1. Inclinometru lateral, ce ajută la aprecierea gradului de înclinare laterală a vehiculului în condiţii de rulare pe drumuri înclinate.

2. Unghi de tangaj, util în cazul abordării unor rampe sau a unor pante abrupte, utilizând datele sistemului de asistenţă la demarajul din rampă sau ale sistemului de control adaptiv la coborâre.

3. Busolă: disponibilă încă de la 0 km/h, permite orientarea în raport cu polii magnetici ai Pământului.

4. Altimetru : altitudinea este afişată în prima parte a ecranului iar denivelarea parcursă în a doua parte.

Cutie automată cu dublu ambreiaj

Disponibilă pe varianta cu 150 cai-putere, cutia de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cuprinde două ambreiaje : unul pentru vitezele impare (1,3,5) şi altul pentru vitezele pare (2,4,6 şi marşarier). Un computer asigură selecţia treptei de viteze potrivite în funcţie de modul în care şoferul acţionează pedala de acceleraţie. Cutia de viteze EDC oferă confortul unei transmisii automate menţinând totodată un nivel al consumului de carburant şi al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii de viteze manuale.

Alături de limitatorul de viteză, de sistemul ESC de ultimă generaţie (ambele disponibile în serie), şi de regulatorul de viteză (disponibil opţional, în funcţie de versiune), Noul Duster dispune de numeroase sisteme de asistenţă la volan, de la detectorul de unghi mort până la asistenţa la parcare şi controlul adaptiv al coborării.

Publicitate

Actualitate

Dorin Nistor, atac cu mantă la Dumitrel: ”Liberalismul înseamnă reducea la tăcere a primarilor. Acesta să fie viitorul PNL Alba?”

Publicat

în

Într-o postare publicată în mediul online, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, l-a atacat cu „mantă” pe Ion Dumitrel, în mijlocul alegerilor interne ale PNL.

LIBERALISMUL ÎNSEMNĂ REDUCEREA LA TĂCERE A PRIMARILOR ȘI ÎNDEPĂRTAREA LOR DE FUNCȚIILE POLITICE? ACESTA SĂ FIE VIITORUL PNL ALBA?

Mircea Hava vine cu propunerea onestă a unei conduceri de partid, la PNL Alba, compusă din cei care aduc voturi: primarii. Astfel, discuțiile politice privitoare la strategia de dezvoltare județeană, la investițiile din întreg județul Alba ar avea ca suport reprezentanții direcți ai comunităților locale, cei care răspund privind în ochii oamenilor, cei care le cunosc nevoile și care trebuie să găsească cele mai potrivite soluții.

Electrica Furnizare Discount

Ce simplu este să împarți un buget județean fără o consultare cu cei care își pun obrazul în fața alegătorilor! Mulți politicieni ajung în diferite funcții pe seama voturilor celor aleși direct de oameni. Bine ar fi să nu uite această realitate!

PNL Alba este o echipă clădită, an după an, de un lider. Transparent și puternic. Cu un discurs limpede și cu privire demnă în fața oricărui guvern, cu uși deschise pentru județul Alba, acolo unde a fost nevoie.
Organizația județeană se poate baza în continuare pe întreaga echipă care a obținut rezultate notabile în Ardeal. Un singur lucru nu pot eu admite: exact cei care aduc voturi să nu poată face parte din această echipă! Este normal să fim consultați și să avem drept de decizie politică. La fel de normal este să participăm și la gestionarea bugetului județean, la împărțirea fondurilor, nu doar la colectarea acestora.

Colegi primari, știu că ați fost îndemnați să vă retrageți, spunându-vi-se că biroul politic nu poate funcționa cu voi. Cât de fair-play este această abordare în competiția internă?

Oare nu ar fi normal ca acest birou să funcționeze tocmai prin primari? Oare nu ar fi normal să fim consultați cu privire la sprijinul pe care îl așteptăm și îl merităm pentru proiectele și nevoile comunităților noastre? Conștiința și rațiunea să ne ghideze atunci când alegem drumul politic, căci legitimarea noastră vine de la oameni, de la cetățenii comunităților noastre. Pentru comunitățile noastre să cerem, cu demnitate, dreptul la decizie!

Citește mai mult

Actualitate

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Publicat

în

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Sorin Cîmpeanu nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile, dar spune că acestea vor fi doar o variantă de rezervă. Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind singurele excepții pentru noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie.

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Ministrul Educației nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor în cazul în care valul al patrulea al pandemiei de Covid se va intensifica în România.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.

Cîmpeanu a prezentat și excepțiile de la sistemul de școală cu prezență fizică. Elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Publicat

în

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Consumul pe termen lung al produselor care conțin oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer.

Autoritățile au retras de la comercializare două tone de chiftele care conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Autoritățile române au fost notificate marti seara, pe 3 august, de un alt stat membru al Uniunii Europene, a declarat directorul ANSVSA, Mihai Ponea, într-o intervenție la Antena 3:

Electrica Furnizare Discount

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

Sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare