Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Cum se antrenează echipajul Yukan’na și Tibi Krizbai de la Salvamont Alba pentru căutare în caz de avalanşă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipajul format din Tibi Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa Yukan’na sunt într-o continuă perfecţionare. Cei doi se antrenează de zori pentru găsirea persoanelor care au fost acoperite de zăpadă în urma unei avalanşe.

Căţeluşa Yukan’na este printre puţinii câini salvatori din România atestată în căutarea în avalanşă, din cadrul serviciului Salvamont.

Recent, Tiberiu a postat pe Facebook un video în care alături de băiatul său o antrenează pe Yukan’na pentru găsirea oamenilor prin zăpadă.

La o simplă comandă de ”Caută”, căţeluşa fuge în căutare şi în doar cateva zeci de secunde latră şi începe să sapte după persoana acoperită de zăpadă.

Tiberiu Krizbai împreună cu câinele său Youkan’na, un golden retriever, au primit şi recunoaştere internaţională a importantei activităţi pe care aceştia o desfăşoară.

În 2018, cei doi au reprezentat Salvamont Romania în Tabăra internaţională pentru câini de salvare, desfăşurată pe un poligon de antrenament din Ungaria.

În 2019 a fost promulgată şi o lege a câinilor de salvare. Actul normativ prevede că unitatea canină de intervenţie la avalanşă este echipajul compus dintr-un câine şi salvamontistul/jandarmul său. Totodată, conducătorul unităţii canine de intervenţie beneficiază de un spor de la salariu de 20% şi plata orelor de antrenament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea