Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Complexul balnear din Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Este gata, mai lucrăm la finisaje”. Câte persoane va angaja, după deschidere

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Complexul balnear din Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Este gata, mai lucrăm la finisaje”. Câte persoane va angaja, după deschidere

Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș, a vorbit, în cadrul unei emisiuni Radio Unirea FM, despre complexul balnear care urmează să se deschidă în orașul administrat de acesta.

„Această investiție este una publică. După cum se știe, este o investiție 50% Consiliul Județean Alba, 50% UAT Ocna Mureș. Lumea poate se întreabă de ce nu pe fonduri europene.

La un moment dat, pe cealaltă sesiune de fonduri europene, 2014-2020, era condiție de eligibilitate să fii declarat stațiune turistică. Noi ne-am pierdut această calitate în trecut, din păcate. Este o investiție de 6 700 000 de euro, este gata, mai lucrăm la finisaje și instalarea gazului și a curentului. Din păcate, aici suntem puțin în întârziere, dar sperăm că până în mai-iunie, la deschidere, să rezolvăm această problemă.

Așa e la noi birocrația, întotdeauna durează actele un an de zile și lucrarea o zi sau două. Achiziția pentru dotări a fost lansată deja în SEAP, urmează să se depună oferte până în 10 februarie, sunt în valoare de în jur de 4 milioane de lei. Am avut mai multe vizite în teren, s-au înscris mai multe firme la această licitație, sperăm ca totul să decurgă normal, corect și să avem dotările în timp util pentru a deschide așa cum ne-am programat, această bază de tratament și agrement, în sfârșitul lui mai, începutul lui iunie.

YouTube video

Va trebui să începem cu cel puțin 30 de persoane, urmând să ajungem la 70, în funcție de dezvoltare. Ne vom axa foarte mult pe un tratament, cel cu saramură, împachetări cu nămol și alte tratamente de recuperare.

În sensul acesta am avut discuții și cu cei de la Casa de Sănătate, pentru decontarea procedurilor de specialitate. Toată lumea vrea să se dezvolte această ramură de recuperare în județul Alba. Ba mai mult, în discuțiile pe care le-am avut cu directoarea SJU și cu președintele CJ Alba, vrem să dezvoltăm în Ocna Mureș un centru de recuperare pentru tot județul și nu numai.”, a declarat primarul Silviu Vințeler.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea