Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Băile Sărate de la Ocna Mureș, inaugurate în prezența oficialităților. Ocnamureșanul Rareș Bogdan, printre invitați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Băile Sărate de la Ocna Mureș, inaugurate în prezența oficialităților. Ocnamureșanul Rareș Bogdan, printre invitați

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială în prezența oficialităților din Alba, dar și a invitaților din alte județe, a băilor de la Ocna Mureș.

Pe lângă primarul Silviu Vințeler au fost prezenți europarlamentarul Rareș Bogdan, Prefectul județului Alba, Nicolae Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cei doi vicepreședinți, Marius Hațegan și Dumitru Fulea, Horațiu Clepan, secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, parlamentari din Alba, foarte mulți primari din județ atât din partea PNL cât și PSD.

Ceremonia a debutat cu slujba de sfințire, după care oficialitățile au ținut discursuri.

Reamintim că mâine, 13 mai, începând cu ora 11.00 va avea loc inaugurarea oficială, când Băile Sărate de la Ocna Mureș vor fi deschise publicului larg.

YouTube video

Băile Sărate Ocna Mureș sau Uioara pe vremea aceea, au apărut în jurul anului 1870, când se puteau face băi de apă sărată în „putini”, niște butoaie mari de lemn aflate în aer liber.

Prima apariție în presă a unor informații despre Băile Sărate apar în 1888 în ziarul Ellenzek din 14 iulie 1888, în urma consemnării unor spectacole ale unei trupe de teatru ungurești.

YouTube video

Spre sfârșitul secolului XIX apar în același ziar și primele reclame ale Băilor Sărate, care între timp au primit o construcție din lemn care a rezistat până prin 1918. Ele erau localizate undeva în zona intersecției străzilor George Coșbuc și Digului de acum.

În 1910, așa cum ne amintește Nicolae Pintea în Monografia sa, începe construcția unui nou local al Băilor Sărate, construcție din cărămidă, cu ziduri groase și cu mult mai multe dotări. Această construcția a fost dată în folosință în 1917 și a fost un simbol al orașului până în 2012.

YouTube video

În 2015 s-au pus bazele voinței comune a Consiliului Județean Alba și a Consiliului Local Ocna Mureș de a construi din nou Complexul de tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș.

În 2018 s-a pus piatra de temelie pentru noile Băi Sărate, iar la sfârșitul lui 2022 construcția lor a fost finalizată.

Acum, în 2023, visul devine realitate. Băile Sărate Ocna Mureș își deschid din nou porțile într-o înfățișare nouă, dar cu același scop: tratament și agrement.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea