Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Autostrada Transilvania: Cum arată lotul vital  început în urmă cu patru luni. „Constructorul nu stă rău în teren”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Autostrada Transilvania: Cum arată lotul vital  început în urmă cu patru luni. „Constructorul nu stă rău în teren”

Membrii Asociației Pro Infrastructura au filmat stadiul lucrărilor la un lot important din tronsonul IV – Gilău-Borș al autostrăzii A3.

Este vorba despre Nușfalău-Suplacu de Barcău, un lot în lungime de 13,55 de kilometri.

Contractul pentru a fost semnat pe 30 septembrie 2020 cu societatea turcă Nurol și are ordin de începere 1 februarie 2021, cu 6 luni proiectare și 18 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021.

„Pentru aproximativ 4 luni de muncă, din care două practic nu s-a lucrat din cauza vremii, constructorul nu stă rău în teren, ajungând la un stadiu fizic de aproximativ 8%. Din păcate, lunile de iarnă nu vor aduce un progres semnificativ.

Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă – o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive. Aici antreprenorul general nu are decât câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii.

În mod normal, cu o mobilizare decentă din primăvară, menținută tot anul viitor, vom putea circula între Nușfalău și Suplacu din primăvara anului 2023.

YouTube video

Loturile blestemate până la Biharia (Oradea)? Suplacu-Chiribiș este în faza contestațiilor după ce CNAIR a desemnat câștigătorul (Erbașu). Iar Chiribiș-Biharia este complet blocat și aproape de a treia (!) reziliere, așa cum v-am explicat de multe ori anul acesta”, se arată în postarea celor de la Pro Infrastructura.

Pe cei 13,5 km ai subsecțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, denumită tehnic „3B5”, se vor construi:

un nod rutier la Nușfalău,

7 pasaje,

5 poduri,

o parcare de scurtă durată,

o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

Construcția ar trebui finalizată în februarie 2023.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea