VIDEO: Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, ÎPS Irineu, și un grup mare de preoți au participat la campania de donare de sânge: ”Nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Zeci de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, ÎPS Irineu, s-au așezat, marți dimineața, la rând pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Ei au hotârât să-i ajute pe cei aflați în suferință, când au aflat de criza de sânge cu care se confruntă spitalele din județ.

În acest sens, cu implicarea Părintelui Arhiepiscop Irineu, a fost inițiată și o campanie „Susține Viața, donează Sânge”, prin care îi îndeamnă stăruitor pe credincioși să doneze sânge, pentru a veni astfel în ajutorul celor aflaţi „în diferite neputinţe trupeşti” sau care au nevoie de intervenţii chirurgicale. Campania face parte din cadrul evenimentelor și acțiunilor pro-viață, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în ”Luna pentru viață” (1-31 martie 2018).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primul ”transfer de viață” din cadrul campaniei a avut loc loc marți, 20 martie, de la ora 9.30, la sediul Centrului aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba  Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Noi, creștinii, ne gândim adeseori că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost atârnat pe crucea Golgotei, sângele curgându-i din corp la picioarele sale. Sângele Domnului a fost prețul imens, pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră. Cunoscând această realitate, nu putem fi indifirenți la suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. În felul acesta, Îl urmăm pe Răscumpărătorul divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”,  a declarat ÎPS Irineu.

Campania „Susține Viața, donează Sânge” inițiată de Eparhia Alba Iuliei în urma apelului făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, are ca scop sensibilizarea societății civile și atragerea atenției către nevoile vitale ale omului.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

zoro 20 martie 2018 at 11:20

Ar putea dona si bani pentru spitale si scoli ca ei nu au nevoie de bani catrebuie sa traiasca in smerenie si prin simplitate nu sa circule cu mertane de ultima generatie dragi preoti!!!!

Un om cu minte 20 martie 2018 at 21:07

Sa inteleg ca preotii nu trebuie sa manance , nu trebuie sa se imbrace , nici el nici familia, nu trebuie sa plateasca utilitatile, trebuie sa mearga pe jos, nu cu masina, iar laicii au dreptul la toate acestea, fara nici o problema. Dupa afirmatiile pe care le-ai facut , cred ca nu ai gandit cu mintea ta, ci ai folosit niste slogane. Pune-ti mintea la treaba, si gandeste logic!

Eu 22 martie 2018 at 4:01

Preotia ar trebui sa fie altceva decat doar un job,asta nu intelegi matale! Sunt tari unde dupa ce isi face treaba la biserica se duce apoi la un job,si nu sta cu mana intinsa la stat sau enoriasi,ca sa nu zic de nerusinarea si cersitoriea prin care cer tot felul de taxe ilegale!

munteanul 20 martie 2018 at 19:57

Un gest de mare omenie pe care multi dintre noi ar trebui sa-l urmeze.

NSD 20 martie 2018 at 20:40

Un exemplu frumos! Felicitări!

avram 20 martie 2018 at 22:59

Farisei. Lucrurile astea ar trebui sa fie facute din convingere nu pentru mediatizare saracii preoti. Nu am nimic cu ei dar opulenta lor ma deranjeaza. Care dintre ei ar prefera sa traiasca intr-o pestera sa fie doar ei cu dumnezeu, nu sa se ascunda in spatele unor usi de lemn masiv sculptate. Pacat

abu alireza 21 martie 2018 at 0:01

la cat au supt astia, pot da tone de sange, dar nu o fac…traiesc in lux si ,unii, dezmat. cat mai costa un doctorat la Constanta?

Eu 21 martie 2018 at 2:33

Poze de grup si interviuri pt presa,oare unde este”normalitatea” in acest comportament? Au uitat sa duca cateva babe care sa se arunce in genunchi si sa le pupe inelele,ca la mafioti!

Comentariile sunt oprite