Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, ÎPS Irineu, și un grup mare de preoți au participat la campania de donare de sânge: ”Nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, ÎPS Irineu, s-au așezat, marți dimineața, la rând pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Ei au hotârât să-i ajute pe cei aflați în suferință, când au aflat de criza de sânge cu care se confruntă spitalele din județ.

În acest sens, cu implicarea Părintelui Arhiepiscop Irineu, a fost inițiată și o campanie „Susține Viața, donează Sânge”, prin care îi îndeamnă stăruitor pe credincioși să doneze sânge, pentru a veni astfel în ajutorul celor aflaţi „în diferite neputinţe trupeşti” sau care au nevoie de intervenţii chirurgicale. Campania face parte din cadrul evenimentelor și acțiunilor pro-viață, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei în ”Luna pentru viață” (1-31 martie 2018).

Primul ”transfer de viață” din cadrul campaniei a avut loc loc marți, 20 martie, de la ora 9.30, la sediul Centrului aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba  Iulia.

Noi, creștinii, ne gândim adeseori că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost atârnat pe crucea Golgotei, sângele curgându-i din corp la picioarele sale. Sângele Domnului a fost prețul imens, pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră. Cunoscând această realitate, nu putem fi indifirenți la suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. În felul acesta, Îl urmăm pe Răscumpărătorul divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”,  a declarat ÎPS Irineu.

Campania „Susține Viața, donează Sânge” inițiată de Eparhia Alba Iuliei în urma apelului făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, are ca scop sensibilizarea societății civile și atragerea atenției către nevoile vitale ale omului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea