Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

VIDEO| Alba Iulia ajută refugiații ucrainieni: S-au strâns peste 10 000 de lei pentru familiile care fug de război. Unde se pot face donații

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alba Iulia ajută refugiații ucrainieni: S-au strâns peste 10 000 de lei pentru familiile care fug de război. Unde se pot face donații

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia, a Crucii Roșii Române și a mai multor instituții și ONG-uri din oraș s-au întâlnit în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, pentru a se organiza în a face mai eficient ajutorul acordat de orașul nostru victimelor războiului din Ucraina.

Cristian Mladin, unul dintre voluntarii din orașul nostru care au sărit în ajutorul refugiaților care au ales să fugă din calea conflictului de la granița țării noastre, a tranmis următoarepe pentru ziarulunirea.ro:

„În sfârșit, am reușit să ne coordonăm cu primăria din Alba Iulia. Am avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai primăriei și al altor instituții, cum ar fi Biserica Ortodoxă și ONG-uri.

În sfârșit ne-am întâlnit la aceeași masă și am stabilit în plină instanță ce fel de colaborări o să avem pentru ca tot entuziasmul și solidaritatea albaiulienilor să poată fi fructificată la maxim astfel încât, pe produse perisabile și neperisaribile o sa existe o colaborare cu Crucea Roșie, care are deja o infrastructură recunoscută în România și chiar la nivel internațional.

CITEȘTE ȘI: Putin anunță CONDIȚIILE pe care le impune pentru a înceta războiul cu Ucraina: Ce dorește de la țara pe care a invadat-o

O să comunicăm toate deciziile legate de acțiunile viitoare pe grupul pe care l-am creat: Uniți pentru Ucraina-Alba Iulia, unde vom urca inclusiv formulare sau alte documente importante referitoare la acțiunile noastre, inclusiv pe partea de transparență a donațiilor, fie în bunuri, fie în bani.”

La rândul său, Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, a vorbit despre donațiile care s-au strâns până la acest moment pentru refugiații de război și cum se vor folosi acestea însprea binele lor.

YouTube video

„La 48 de ore după ce ne-am întâlnit ad-hoc în fața Prefecturii, ne-am întâlnit astăzi. Partea bună este că deja au fost acțiuni: au întâmpinat un tren cu refugiați la Teiuș, două mașini au plecat alaltăieri noapte în vamă și au adus câteva familii. S-au strâns extraordinar de multe produse și chiar bani. Ne organizăm în primul rând pentru colectarea produselor la sediul Poliției Locale din Alba Iulia, vis-a-vis de Prefectură, vom selecta aceste produse în perisabile, mai puțin perisabile și neperisabile și le vom da Crucii Roșii, Arhiepiscopiei, ONG-urilor și celor care, în funcție de nevoi, vor pleca în nordul țării.

CITEȘTE ȘI: Ultimele cuvinte ale grănicerilor EROI de pe Insula Șerpilor înainte de a fi UCIȘI: „Navă de război rusească, du-te la dracu”

Totodată, am constatat că avem suficiente locuri de cazare la această oră. Deocamdată cererile sunt destul de mici. Noi ne pregătim să primim refugiați și important este că Cercetașii României s-au oferit voluntari. Ei vor să meargă și pe graniță ca să putem avea informațiile de acolo cu persoanele care caută cazare. S-au strâns sume de bani, după socoteala noastră peste 10 000 de lei. Toți acești bani se vor folosi pentru combustibilul de transport sau chiar să dăm o mică sumă persoanelor care vin și stau câteva zile în Alba Iulia, pentru că ei nu au bani.”

În sprijinul refugiaților din Ucraina au sărit un număr impresionant de oameni de rând, instituții și ONG-uri din județul Alba, iar ajutorul acestora a pornit de la bani și mâncare, până la diverse oferte de cazare pentru familiile aflate la nevoie.

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia pune la dispoziţie 100 de locuri de cazare şi masă pentru cei care fug din fața războiului din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Bogdan Ilea

Publicat

în

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu Salariații din sistemul sanitar și asistență socială vor primi măriri de 20%, în timp ce cadrele didactice vor primi creșteri de 7%, începând cu luna iunie a acestui an. Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani pentru aceste majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea