Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| A fost FINALIZATĂ varianta Coșlariu de cale ferată. Trenurile vor circula cu 160km/h pe acest tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Antreprenorul Impresa Pizzarotti & C SpA a finalizat lucrările privind reabilitarea infrastructurii de Cale Ferată Brașov – Simeria, componentă a coridorului IV Pan European, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 Km/h – secțiunea CF Coșlariu – Simeria, Tronsonul Vințu de Jos – Coșlariu.

Lucrările au început în luna noiembrie 2014 și au avut ca termen estimat de finalizare luna decembrie a anului 2020.

Deși lucrările sunt finalizate, urmează ca o altă firmă să se ocupe de realizarea semnalizărilor, abia apoi circulația putând fi deschisă traficului feroviar.

YouTube video

Valoarea contractului a fost de 766.924.829 lei fără TVA (180,164,637.48 euro).

YouTube video

Traseul are o lungime de 33 km, cu 94 km totali de linii. Intervalul Vințu de Jos – Coșlariu are 5 stații: Alba Iulia, Bărăbanț, Sântimbru, Coșlariu, Podu Mureș.

YouTube video

Pe acest tronson au fost realizate 15 poduri, 33 podețe, 1 pasaj inferior și 1 pasaj superior stradal, 135 aparate de cale, lucrări civile în stații, lucrări instalații electrificare și tehnologice, lucrări de drumuri și protecția mediului.

YouTube video

Pentru varianta de traseu Podu Mureș – Coșlariu și H.M. Podu Mureș s-a impus adoptarea unor soluții speciale de îmbunătățire a terenului de fundare, terenul de bază fiind neconform. Soluția tehnică a constat în consolidarea terenului de fundare prin realizarea de coloane din material granular și a unui strat de transfer armat cu geogrile monoaxiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea