Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Ponta trece de la pactul de coabitare la un nou acord cu Traian Băsescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian SimionPremierul Victor Ponta dovedește, din nou, că pentru domnia sa, între vorbe și fapte există neconcordanțe majore. De-a lungul unei perioade scurte de timp, Victor Ponta a trecut  de la coabitare la o așa zisă luptă aprigă cu Traian Băsescu, doar pentru a se întoarce iarăși la stilul de a face înțelegeri netransparente cu președintele. Nu mai miră pe nimeni că interesul imediat al lui Victor Ponta primează asupra principiilor și angajamentelor.

Premierul crede că poate face orice gest pentru că mașina sa de propagandă găsește argumente în orice direcție este nevoie. Astfel, pentru a acoperi noul acord, Victor Ponta a lansat ideea că este vorba de un armistițiu cu Traian Băsescu. Un armistițiu presupune și un război anterior desfășurat în mod real, iar la Victor Ponta războiul este doar la nivel declarativ, în fapte lupta fiind nu pe oprirea practicilor lui Traian Băsescu, ci pe însușirea lor și a sferelor de influență. Noua sa înțelegere cu Traian  Băsescu nu este deci un armistițiu, ci un comportament de cameleon politic al cuiva care se orientează mereu pe moment care îi este direcția favorabilă politic, iar nu care sunt principiile de urmat.

Românii ar fi meritat să li se explice de câte ori și în ce termeni Victor Ponta a discutat cu Traian Băsescu, de ce premierul s-a răzgândit și a promis angajarea răspunderii pe un nou program, deși inițial a considerat că nu este necesar. Așteptăm de la Victor Ponta să se ridice la înălțimea propriilor exigențe în raport cu cetățenii și să-și asume propriile acțiuni, nu să încerce să manipuleze percepția oamenilor asupra faptelor sale. Nu ne miră însă că nu o face, iar noua etapă a relației cu Traian Băsescu dovedește că cei doi, dincolo de declarațiile publice, au încă multe de împărțit.

Toate evoluțiile de pe scena politică din ultima vreme au demonstrat că Partidul Național Liberal este, indiscutabil, nu doar un partid care face opoziție, ci este cel mai important partid de opoziție. În acest moment, PNL nu este interesat de alte alianțe politice noi, ci doar de reprezentarea cât mai corectă a cetățenilor. Prioritatea noastră este să arătăm că România nu se mai poate întoarce la vremuri trecute – nici la modele specifice pentru regimul PSD dintre 2000-2004, nici la cele ale regimului Băsescu de după 2004. Miza pentru PNL este să le dovedească românilor că este un partid serios, un partid cu adevărat mare, pentru că mari și importante sunt obiectivele sale.

Prima etapă a bătăliei politice o reprezintă alegerile europarlamentare și apoi alegerile prezidențiale. PNL are acum o șansă unică, șansă pe care a așteptat-o de 25 de ani, de a dovedi că poate face diferența în viața politică a României, șansa de a da viitorul președinte al României și de a impune o direcție sănătoasă țării, prin obiectivele noastre: o democrație și un stat de drept autentice, o justiție cu adevărat independentă, o economie liberă și corect concurențială, o administrație în beneficiul cetățeanului, o politică externă mult mai puternică, mult mai profilată.

Toate acestea sunt lucruri reale, pe care PNL a luat decizia curajoasă de a le asuma în continuare singur, fiindcă le-a respectat întotdeauna și au reprezentat, pentru perioada în care în care PNL a fost la guvernare, angajamente făcute în numele USL. PNL a dovedit mereu că în momentele grele găsește energii pe care nici un alt partid nu le are.

Prof. Adrian SIMION, purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea