Victor Ponta trece de la pactul de coabitare la un nou acord cu Traian Băsescu

Adrian SimionPremierul Victor Ponta dovedește, din nou, că pentru domnia sa, între vorbe și fapte există neconcordanțe majore. De-a lungul unei perioade scurte de timp, Victor Ponta a trecut  de la coabitare la o așa zisă luptă aprigă cu Traian Băsescu, doar pentru a se întoarce iarăși la stilul de a face înțelegeri netransparente cu președintele. Nu mai miră pe nimeni că interesul imediat al lui Victor Ponta primează asupra principiilor și angajamentelor.

Premierul crede că poate face orice gest pentru că mașina sa de propagandă găsește argumente în orice direcție este nevoie. Astfel, pentru a acoperi noul acord, Victor Ponta a lansat ideea că este vorba de un armistițiu cu Traian Băsescu. Un armistițiu presupune și un război anterior desfășurat în mod real, iar la Victor Ponta războiul este doar la nivel declarativ, în fapte lupta fiind nu pe oprirea practicilor lui Traian Băsescu, ci pe însușirea lor și a sferelor de influență. Noua sa înțelegere cu Traian  Băsescu nu este deci un armistițiu, ci un comportament de cameleon politic al cuiva care se orientează mereu pe moment care îi este direcția favorabilă politic, iar nu care sunt principiile de urmat.

ELIT

Românii ar fi meritat să li se explice de câte ori și în ce termeni Victor Ponta a discutat cu Traian Băsescu, de ce premierul s-a răzgândit și a promis angajarea răspunderii pe un nou program, deși inițial a considerat că nu este necesar. Așteptăm de la Victor Ponta să se ridice la înălțimea propriilor exigențe în raport cu cetățenii și să-și asume propriile acțiuni, nu să încerce să manipuleze percepția oamenilor asupra faptelor sale. Nu ne miră însă că nu o face, iar noua etapă a relației cu Traian Băsescu dovedește că cei doi, dincolo de declarațiile publice, au încă multe de împărțit.

Toate evoluțiile de pe scena politică din ultima vreme au demonstrat că Partidul Național Liberal este, indiscutabil, nu doar un partid care face opoziție, ci este cel mai important partid de opoziție. În acest moment, PNL nu este interesat de alte alianțe politice noi, ci doar de reprezentarea cât mai corectă a cetățenilor. Prioritatea noastră este să arătăm că România nu se mai poate întoarce la vremuri trecute – nici la modele specifice pentru regimul PSD dintre 2000-2004, nici la cele ale regimului Băsescu de după 2004. Miza pentru PNL este să le dovedească românilor că este un partid serios, un partid cu adevărat mare, pentru că mari și importante sunt obiectivele sale.

Prima etapă a bătăliei politice o reprezintă alegerile europarlamentare și apoi alegerile prezidențiale. PNL are acum o șansă unică, șansă pe care a așteptat-o de 25 de ani, de a dovedi că poate face diferența în viața politică a României, șansa de a da viitorul președinte al României și de a impune o direcție sănătoasă țării, prin obiectivele noastre: o democrație și un stat de drept autentice, o justiție cu adevărat independentă, o economie liberă și corect concurențială, o administrație în beneficiul cetățeanului, o politică externă mult mai puternică, mult mai profilată.

Toate acestea sunt lucruri reale, pe care PNL a luat decizia curajoasă de a le asuma în continuare singur, fiindcă le-a respectat întotdeauna și au reprezentat, pentru perioada în care în care PNL a fost la guvernare, angajamente făcute în numele USL. PNL a dovedit mereu că în momentele grele găsește energii pe care nici un alt partid nu le are.

Prof. Adrian SIMION, purtător de cuvânt – PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

cacarau 8 martie 2014 at 12:31

„rade ciob de oala sparta” zice un vechi proverb romanesc… Voi v-ati aliat cu basescu devenind mai basisti decat PDL-ul pentru ca v-a promis ca-l face pe Crin presedinte ! Ca sa demonstrati ca nu este asa initiati procedura de suspendare avand in vedere ca preaiubitul vostru presedinte basescu s-a dus in mod ilegal la congresul PPE de la Dublin in acest weekend ! In ce calitate profesore ? Oricum sa sti ca PNL nu mai exista pentru noi astia multi si prosti care de 24 de ani v-am votat de fiecare data si puteti sa va duceti linistiti dracului ca ati lasat tara fara un autentic partid liberal intr-un moment crucial. Acum aud ca negociati in secret si cu dusmanul de moarte al poporului roman adica PPE ? Sa va fie rusine.

nelutu 8 martie 2014 at 20:18

Voi PNL in frunte cu presedintele Crin Antonescu v-ati luat de mana aproape toti si v-ati arunca impreuna in gol in prapastie.
Asa s-a sinucis PNL.

HH 8 martie 2014 at 23:09

FELICITARI PNL, IESIND DE LA GUVERNARE ( DE LA CIOLAN CUM ZIC STUPIZII ) ATI RENUNTAT SA MAI CAUTIONATI GOLANIILE PESEDISTE . FELICITARI CRIN ANTONESCU !
ATENTIE INSA , PSD ESTE ” PE-O MANA CU BASESCU” !

andrei 9 martie 2014 at 12:05

Nici vorba sa fi plecat de la guvernare. Numarati, va rog aliantele PNL-PSD din localitatile judetului La Aiud, USL nenorocește viitorul oamenilor în continuare. Numărati PNL-istii din deconcentrate. Ceea ce s-a făcut la Bucuresti a fost un slab spectacol pentru cei naivi.

HH 9 martie 2014 at 22:56

A plecat doar de la guvernare- nu mai face parte din guvern !!! Daca la Alba Iulia pdl si ppdd au majoritatea in consiliul local sau in alte orase sau in cj inseamna ca sunt la guvernare ?!!!

Catre HH 9 martie 2014 at 0:17

Esti……..atat de inteligent…..incat…ma tot minunez..ca existi…..ca respiri…ca votezi…Oameni c atine imi hotarasc mie viitorul firati voi ai… catre HH citire

HH 9 martie 2014 at 22:53

DIN FERICIRE SUNT PROPRIUL MEU STAPAN ! SUGESTIE : NU MAI CITI !

Carcotasul 9 martie 2014 at 13:29

Simioane, de data asta zicatoare „cui pe cui se scoate”, a dat gres, ca daca ti-ai luat votca de dimineata „la botul calului”, ca sa-ti treaca mahmureala, dar de fapt te-a imbatat mai rau, si scrii prostii!

Comentariile sunt oprite