Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Ponta, candidatul care uneşte!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor-Ponta1După 10 ani de scandaluri, după 25 de ani de tranziţie, România are nevoie de un preşedinte care să fie mândru că este român. Este nevoie de un proiect naţional care să unească societatea iar Marea Unire este dorinţa viitorului preşedinte al României, Victor Ponta. Marea Unire înseamnă stabilitate, reclădirea ţării, muncă asiduă şi siguranţă după un deceniu de ceartă şi scandal.

Victor Ponta este garanţia acestui proiect pentru că este persoana care s-a ţinut de promisiuni, dând înapoi pensiile şi salariile tăiate de Băsescu şi PDL, creând locuri de muncă, redeschizând spitale, mârind salariu minim cu 200 de lei, reducând TVA la pâine, eliminând peste 90 de taxe şi reducând CAS.

Pactul Naţional pentru România pe care Victor Ponta vrea să îl propună tuturor partidelor şi care să fie dus la îndeplinire, indiferent de guvern, este bazat pe obiective clare precum: investiţii suplimentare în infrastructură, salarii decente pentru profesori şi medici în special cei tineri, mărirea veniturilor celor săraci, reducerea taxelor, o justiţie independentă şi o voce mai puternică pentru România în lume.

Acest proiect de ţară va face din România o ţară independentă energetic, un hub industrial în regiune şi un nou grănar al Europei. Pentru a construi avem însă nevoie de linişte şi stabilitate. Victor Ponta este singurul candidat care are o majoritate solidă în Parlamentul României care să îi asigure susţinere pentru proiectele sale în timp ce ceilalţi candidaţi propun noi scandaluri.

Rezultatele lui Victor Ponta sunt clare şi nu se bazează pe intenţii sau promisiuni. Ultimul raport publicat de Standard&Poors arată că România are sub guvernarea condusă de Victor Ponta un risc de ţară de 3 ori mai mic decât în 2011 şi la jumătate faţă de momentul preluării guvernării. Cu un risc de 9,3%, România puternică propusă de Victor Ponta este azi mai credibilă pe pieţele internaţionale decât Grecia (34,2% risc), Cipru (29,6%), Croaţia (16,4%), Portugalia (13,9%), Ungaria (11,2%) şi Bulgaria (9,9%).

Dacă în perioada 2009-2011, România PDL-ului ajunsese în Top 10 ţări cu cel mai mare risc de intrare în incapacitate de plată din lume, astăzi indicatorii economici arată că prin efortul guvernului condus de Victor Ponta, ţara noastră are o situaţie economică foarte bună:

– creştere economică de 2,6% faţă de primele şase luni din 2013

– creşterea producţie industriale cu 9%

– România atrage fonduri europene cu o rată de absorpţie de 40%

– România a avut cea mai mare creştere de competitivitate în 2013 dintre ţările Uniunii Europene, cu o creştere de 17 locuri potrivit raportului Competitivităţii Globale 2014-2015, prezentat de World Economic Forum

– România are o agricultură din ce în ce mai performantă – subvenţiile în 2014 sunt duble, faţă de anul 2009

– Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu aproximativ 8,6%

– Rata şomajului în scădere

– Salariul mediu continuă să crească, inclusiv în urma creşterii salariului minim la 900 de lei.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea