Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Negrescu: Dragnea, cel mai capabil să conducă guvernul. Dacă ambasadele aveau probleme, nu se întâlneau cu liderii PSD

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, miercuri, răspunzând unor întrebări, că Liviu Dragnea este cel mai capabil să ducă la îndeplinire programul de guvernare, iar dacă ambasadorii și partenerii internaționali aveau probleme în acest sens, nu se întâlneau cu liderii PSD.

victor-negrescu02Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, fiind contactat de ziarulunirea.ro, că ”partenerii internaționali sunt suficient de maturi și bine informați” și nu vor intra în jocuri politice, după ce Iohannis a transmis ambasadorilor UE că va desemna premier numai cu respectarea criteriilor de integritate.

Eu cred că partenerii noștri internaționali sunt suficient de maturi și bine informați încât să nu intre în jocurile politice din acest moment al negocierilor și cred că dacă aveau lucruri de reproșat României, partidelor politice sau anumitor lideri politici, partenerii noștri internaționali o făceau deja, dar nu au făcut-o și cred că în acest sens ideea aceasta care e vehiculată de lideri de dreapta, că pot exista probleme, este una eronată. Trebuie să reamintim, celor care nu cunosc, că înainte de campania electorală, dar și în timpul ei, președintele PSD, dacă Iohannis făcea referire la dânsul, a avut întâlniri cu premierul Austriei, cu premierul Suediei, cu președintele Franței și alți lideri importanți la nivel european și niciodată nu a venit vorba de un reproș sau de o anumită problemă în relația cu partenerii internaționali și aș putea spune că a fost tocmai invers, aceștia l-au primit foarte bine și rezultatul alegerilor din 11 decembrie a generat o susținere puternică din partea partenerilor internaționali care ne-au trimis mesaje de felicitare și de sprijin pentru partidul nostru”, a spus Victor Negrescu, care e și vicepreședinte PSD.

Fiind întrebat dacă imaginea României ar fi afectată în cazul în care vom avea un premier condamnat penal, Victor Negrescu a spus: ”Nu poate fi afectată imaginea României, atât timp cât președintele Liviu Dragnea, dacă faceți referire la dânsul, dar eu nu cred că Klaus Iohannis făcea referire la dânsul, a fost primit de lideri importanți. Dacă acei oameni aveau probleme o spuneau înainte, dacă ambasadele aveau probleme, nu se întâlneau înainte cu liderii PSD”.

Totodată, Victor Negrescu a adăugat că toți europarlamentarii cu care a discutat, ”de stânga și de dreapta”, consideră că PSD poate nominaliza pe cine dorește pentru funcția de premier, iar aceștia sunt de părere că Liviu Dragnea ar fi capabil să guverneze țara întrucât s-a prezentat în alegeri cu programul de guvernare și a susținut mesajele partidului în timpul campaniei.

”Dezbaterea între Cioloș și Dragnea nu a fost generată de noi, ci de către PNL și USR care au căutat în această campanie electorală să spună votați la aceste alegeri noul premier, iar noi, PSD, am venit cu mesajul de guvernare. La finalul zilei, oamenii au votat între PSD și celelalte partide, dar din cauza sau datorită campaniei făcută de forțele de dreapta, oamenii au votat și între Liviu Dragnea și Dacian Cioloș și se pare că au ales Liviu Dragnea. În consecință, votul popular dovedește că există un sprijin pentru PSD și acest lucru automat va fi respectat de partenerii internaționali care se uită la ce înseamnă mecanisme democratice”, a mai adăugat acesta.

Victor Negrescu a adăugat că PSD nu are încă o poziție oficială în ceea ce privește propunerea pentru viitorul premier, însă după ”această personalizare a luptei în alegerile parlamentare”, consideră că Liviu Dragnea ”e cel mai capabilă să ducă la îndeplinire programul de guvernare”.

”În definitiv, toate partidele au venit cu o serie de oferte electorale, iar oferta noastră poate fi dusă la îndeplinire cu un om capabil să coordoneze atât partidul cât și aliații noștri în implementarea lui. În consecință și eu mă alătur colegilor mei și susțin ideea că Liviu Dragnea, dacă își dorește acest lucru, și cred că ar merita, el ar trebui să conducă guvernul”, a mai spus Victor Negrescu.

El a subliniat că rezultatul alegerilor dovedește că mesajul PSD a corespuns așteptărilor românilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea