Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Negrescu, discuții cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie despre Brexit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit, pe 3 și 4 noiembrie, cu reprezentanții comunității românești din Marea Britanie. Acțiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană“, în cadrul căreia sunt supuse discuţiei axele strategice de acțiune ale Guvernului României în contextul Brexit.

Documentul vizează asigurarea unui cadru de referinţă care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României şi permiţând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluţiile inerente unui proces de negociere dinamic şi impredictibil.

„Cetăţenii români din Marea Britanie reprezintă o comunitate europeană foarte importantă, a treia ca mărime după cea poloneză şi cea irlandeză, fiind în general bine integrată în societatea britanică și contribuind la bunăstarea acesteia. Sunt unul dintre acei români care au trăit mulți ani peste hotare și, în calitate mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, consider că e important ca vocea românilor din Marea Britanie să fie auzită la București.

Românii care se află astăzi în Marea Britanie trebuie să știe că statul român va depune toate eforturile necesare pentru ca drepturile și interesele lor să fie menținute și protejate. Împreună cu celelalte state membre, susținem respectarea în negocieri a doua principii fundamentale: solidaritatea şi reciprocitatea. Potrivit acestora, garantarea de către Uniunea Europeană a drepturilor cetăţenilor britanici, după încheierea procesului Brexit, trebuie să fie similară garanțiilor pe care le acordă Marea Britanie cetăţenilor europeni. Autoritățile române sunt în măsură să facă față oricăror situații generate de Brexit.

România va fi pregătită, pe tot parcursul procesului, să informeze, să îndrume și să sprijine cetățenii și companiile românești“, a declarat Victor Negrescu.

Programul vizitei a inclus, pe lângă sesiunea de informare pentru comunitatea românească, desfăşurată la Brent – Londra, discuţii cu liderii Consiliului Local Brent, dar şi participarea ministrului delegat la conferința studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Marea Britanie.

Printre liderii comunităţii româneşti din Londra care au participat la întâlnirea cu Victor Negrescu s-a numărat şi albaiulianca Cristina Irimie. Ea a ajuns în Marea Britanie pe când avea 16 ani, cu o bursă, iar în prezent conduce o firmă specializată în recrutarea şi plasarea personalului românesc în Marea Britanie şi în alte ţări europene. „M-am bucurat să constat că există multe poveşti de succes în rândul reprezentanţilor judeţului Alba care trăiesc, muncesc şi studiază în Marea Britanie“, a subliniat Victor Negrescu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, după ce a acordat 700.000 de lei pentru organizarea manifestațiilor dedicate Zilei Naționale, a aprobat în ședința de astăzi nu mai puțin de 42,7 milioane de lei pentru comunitățile din județul Alba. Este vorba de sume importante care provin din Fondul de Rezervă și vin să asigure buna funcționare a administrațiilor locale, să susțină fiecare comunitate din județul Alba, în funcție de nevoile acesteia.

Astfel, grație premierului social-democrat, Consiliul Județean Alba a primit suma de 3 milioane lei, Primăria Alba Iulia suma de 6 milioane lei, Primăria Aiud, Primăria Sebeș și Primăria Cugir au primit câte 1,5 milioane lei, Primăria Blaj – 2,5 milioane lei, în timp ce primăriile din Zlatna, Ocna Mureș și Câmpeni au primite câte 700.000 lei. Orașele Abrud, Baia de Arieș și Teiuș au primit câte 550.000, 500.000, respectiv 610.000 lei, în timp ce toate celelalte localități au primit sume cuprinse între 200.000 și 700.000 lei.

Sunt sume de care comunitățile locale au nevoie și fără de care buna funcționare a instituțiilor publice ar fi putut avea de suferit. Sunt bani pe care Guvernul condus de premierul PSD îi pune la dispoziția cetățenilor din Alba, prin intermediul autorităților locale, fără a ține cont de culoarea politică a celor care conduc fiecare unitate administrativ-teritorială.

Asta înseamnă mesajul #PSDpentruAlba promovat de coordonatorul organizației PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu. Sunt bani care au fost alocați pentru a acoperi nevoile comunităților iar ei reprezintă angajamentul PSD în Guvernul României de a susține fiecare comunitate în parte. Sunt dovada că executivul condus de Marcel Ciolacu este Guvernul României, aflat în slujba tuturor comunităților și a fiecărui cetățean în parte.

Corneliu Mureșan – secretar executiv PSD Alba
Subprefectul județului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare