Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, ”în cărți” pentru postul de membru în Consiliul de Reglementare al ANRE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalul albaiulian Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba ar putea să devină membru în Consiliul de Reglementare al Agenției Naționale de Reglementare a Energiei. El a fost impus pentru acest post de co-președintele PNL București, Teodor Atanasiu.

Florin Roman”Posturile din ANRE sunt vacantate de la finele lunii aprilie, dar PSD şi PNL nu s-au grăbit să-şi aleagă favoriţii. Iniţial, PNL a susţinut-o pe Carmen Filipescu, soţia liberalului Răducu Filipescu, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. Ulterior, aripa fostului PD l-a propulsat pe Gabriel Margin, director din 2005 al Electrica Serv Transilvania Nord, conform surselor citate. Ieri, după lungi discuţii cu scântei în sânul PNL, aripa liberalilor vechi l-a impus pe Claudiu Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi un apropiat al lui Teodor Atanasiu, drept candidat pentru postul de membru în Consiliul de Reglementare al ANRE, susţin surse din interiorul partidului”, scrie bursa.ro

Potrivit sursei citate, alegerea liberalilor nu respectă legea de organizare şi funcţionare a ANRE, care, la articolul 4 precizează că „membrii Comitetului de Reglementare trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precumşi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale”.

”CV-urile doamnei Filipescu şi domnului Margin arată că cei doi întrunesc condiţiile, dar cel al domnului Roman indică faptul că nu respectă cerinţele legale pentru a ocupa acest post. În perioada 1997-2005 domnia sa a lucrat în presă, la Alba Iulia, pentru Ziarul Unirea și agenţia Mediafax, după care a fost, timp de un an consilier al preşedintelui fostei Autorităţi de Reglementare în Domeniul Gazelor (ANRGN). Florin Claudiu Roman a mai fost director adjunct în Ministerul Apărării, membru în Consiliile de Administraţie de la BTT, CEC, Automobile România SA, Daewoo Automobile România SA şi Eximbank. Domnia sa a activat, în perioada 2006-2011, ca secretar general în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi din 2012 funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba”, se arată în articol.

Biroul Permanent reunit va decide astăzi când vor fi reluate audierile, după ce ieri parlamentarii au apucat să-i intervieveze doar pe Mihai Albulescu şi Teodor Bobiş.

Şedinţa comună a Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor şi a Comisiei economice a Senatului întrunită ieri, pentru audierea celor 17 persoane care şi-au depus CV-urile a fost întreruptă la scurt timp după ce a început, pe motiv că senatorii trebuiau să participe la votul pe moţiunea simplă pe infrastructură, introdusă de liberali. Surse parlamentare au spus că, de fapt, au fost probleme în ograda liberalilor, unde au fost discuţii aprinse între „vechii liberali” şi foştii democraţi liberali asupra persoanei pe care „noul” PNL o va susţine pentru un post în Comitetul de Reglementare al ANRE.

De altfel, pe la jumătatea audierilor, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a declarat că doi candidaţi (Carmen Filipescu şi Ionel Malenda) din partea liberalilor au renunţat la cursa pentru ANRE.

Alţi candidaţi pentru posturile din ANRE în afară de cei sus-menţionaţi sunt Virgil Muşatescu – reputat specialist în domeniul energetic, membru în CA-ul Fondului Român de Eficienţă Energetică, Mihai Octavian Râmniceanu – director în cadrul ANRE din 2001 şi până în prezent, Valentin Macec, care ocupă, în prezent, poziţia de şef serviciu în cadrul Transgaz, iar în anii trecuţi a fost country manager al Sumec China, membru în CA Tarom, IAR Ghimbav şi Romaero, dar şi consilier al miniştrilor Transporturilor şi Economiei (2012-2014).

Un alt candidat este Dumitru Chisăliţă, care a ocupat diverse poziţii de director în cadrul Romgaz în perioada 2008-2012, lucrând în companie din 1998. După 2012, domnia sa a fost administrator al Romgaz, consilier al fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, iar din decembrie 2014 ocupă poziţia de administrator al Enel Energy.

Radu Ioan Puşcariu şi Victorel Florin Rădoi sunt alţi doi candidaţi. Puşcariu lucrează din 1992 în Electrica, domnia sa ocupând funcţia de director adjunct comercial al Electrica Furnizare – filiala Transilvania Sud Braşov, iar Rădoi lucrează în ANRE din 2001 şi din 2013 ocupă poziţia de director în direcţia petiţii, în cadrul Autorităţii. CV-uri au mai depus deputatul Florin Urcan şi Mitricof Crum. (Z.U.)

Sursa: bursa.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea