Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, ”în cărți” pentru postul de membru în Consiliul de Reglementare al ANRE

Publicat

în

Liberalul albaiulian Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba ar putea să devină membru în Consiliul de Reglementare al Agenției Naționale de Reglementare a Energiei. El a fost impus pentru acest post de co-președintele PNL București, Teodor Atanasiu.

Florin Roman”Posturile din ANRE sunt vacantate de la finele lunii aprilie, dar PSD şi PNL nu s-au grăbit să-şi aleagă favoriţii. Iniţial, PNL a susţinut-o pe Carmen Filipescu, soţia liberalului Răducu Filipescu, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. Ulterior, aripa fostului PD l-a propulsat pe Gabriel Margin, director din 2005 al Electrica Serv Transilvania Nord, conform surselor citate. Ieri, după lungi discuţii cu scântei în sânul PNL, aripa liberalilor vechi l-a impus pe Claudiu Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi un apropiat al lui Teodor Atanasiu, drept candidat pentru postul de membru în Consiliul de Reglementare al ANRE, susţin surse din interiorul partidului”, scrie bursa.ro

Potrivit sursei citate, alegerea liberalilor nu respectă legea de organizare şi funcţionare a ANRE, care, la articolul 4 precizează că „membrii Comitetului de Reglementare trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precumşi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”CV-urile doamnei Filipescu şi domnului Margin arată că cei doi întrunesc condiţiile, dar cel al domnului Roman indică faptul că nu respectă cerinţele legale pentru a ocupa acest post. În perioada 1997-2005 domnia sa a lucrat în presă, la Alba Iulia, pentru Ziarul Unirea și agenţia Mediafax, după care a fost, timp de un an consilier al preşedintelui fostei Autorităţi de Reglementare în Domeniul Gazelor (ANRGN). Florin Claudiu Roman a mai fost director adjunct în Ministerul Apărării, membru în Consiliile de Administraţie de la BTT, CEC, Automobile România SA, Daewoo Automobile România SA şi Eximbank. Domnia sa a activat, în perioada 2006-2011, ca secretar general în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi din 2012 funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba”, se arată în articol.

Biroul Permanent reunit va decide astăzi când vor fi reluate audierile, după ce ieri parlamentarii au apucat să-i intervieveze doar pe Mihai Albulescu şi Teodor Bobiş.

Şedinţa comună a Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor şi a Comisiei economice a Senatului întrunită ieri, pentru audierea celor 17 persoane care şi-au depus CV-urile a fost întreruptă la scurt timp după ce a început, pe motiv că senatorii trebuiau să participe la votul pe moţiunea simplă pe infrastructură, introdusă de liberali. Surse parlamentare au spus că, de fapt, au fost probleme în ograda liberalilor, unde au fost discuţii aprinse între „vechii liberali” şi foştii democraţi liberali asupra persoanei pe care „noul” PNL o va susţine pentru un post în Comitetul de Reglementare al ANRE.

De altfel, pe la jumătatea audierilor, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a declarat că doi candidaţi (Carmen Filipescu şi Ionel Malenda) din partea liberalilor au renunţat la cursa pentru ANRE.

Alţi candidaţi pentru posturile din ANRE în afară de cei sus-menţionaţi sunt Virgil Muşatescu – reputat specialist în domeniul energetic, membru în CA-ul Fondului Român de Eficienţă Energetică, Mihai Octavian Râmniceanu – director în cadrul ANRE din 2001 şi până în prezent, Valentin Macec, care ocupă, în prezent, poziţia de şef serviciu în cadrul Transgaz, iar în anii trecuţi a fost country manager al Sumec China, membru în CA Tarom, IAR Ghimbav şi Romaero, dar şi consilier al miniştrilor Transporturilor şi Economiei (2012-2014).

Un alt candidat este Dumitru Chisăliţă, care a ocupat diverse poziţii de director în cadrul Romgaz în perioada 2008-2012, lucrând în companie din 1998. După 2012, domnia sa a fost administrator al Romgaz, consilier al fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, iar din decembrie 2014 ocupă poziţia de administrator al Enel Energy.

Radu Ioan Puşcariu şi Victorel Florin Rădoi sunt alţi doi candidaţi. Puşcariu lucrează din 1992 în Electrica, domnia sa ocupând funcţia de director adjunct comercial al Electrica Furnizare – filiala Transilvania Sud Braşov, iar Rădoi lucrează în ANRE din 2001 şi din 2013 ocupă poziţia de director în direcţia petiţii, în cadrul Autorităţii. CV-uri au mai depus deputatul Florin Urcan şi Mitricof Crum. (Z.U.)

Sursa: bursa.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Publicat

în

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Sebastian Drimbe este polițist în județul Bihor de 15 ani. În tot acest timp spune că a văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

„Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.”, spune polițistul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petiția poate fi semnată AICI

Prin această petiție publică, propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)
„Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen! Vă invit să semnați cât mai mulți această petiție pentru a putea să influențăm factorii de decizie (politicieni, juriști, specialiști în domeniu etc) care au puterea de a duce mai departe propunerea de modificare a Codul Rutier. Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!”, a conchis polițistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Publicat

în

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu popular din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte, relatează The Guardian. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus măsura după ce zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte.

10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ghizii locali și-au suspendat operațiunile de pe traseul montan, care este accesibil alpiniștilor de orice nivel, la jumătatea lunii iulie, din cauza căderilor de pietre. Administrația locală a sfătuit oamenii să evite acest traseu, mai ales că un val de căldură intens și prelungit a făcut condițiile de pe munte mai periculoase.

Peillex a scris pe Twitter că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a povestit că cinci turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Vârful poate fi atins și pe poteca Ratti din Courmayeur, pe versantul italian al Mont Blancului, deși este mult mai puțin folosit. Totuși, Roberto Rota, primarul orașului Courmayeur, a spus că nu are de gând să restricționeze accesul.

„Muntele nu este o proprietate. Noi, în calitate de administratori, ne putem limita la a raporta condiții suboptime de-a lungul traseelor, dar să ceri o garanție pentru a urca pe munte este ceva suprarealist” a spus el.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat pe fondul caniculei și după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni, la începutul lunii iulie. Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească.

Peste 100 de oameni au murit pe traseul Goûter în ultimii 20 de ani. Ghizii montani francezi, care și-au suspendat operațiunile până pe 15 august, au spus că au loc căderi de pietre „pe tot parcursul zilei și al nopții”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare