Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vezi ce propuneri ale Guvernului au fost acceptate de FMI

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma negocierilor încheiate sâmbătă cu Fondul Monetar Internațional, Guvernul României a obţinut acordul instituţiei pentru câteva măsuri de susţinere a firmelor sau pentru crearea de locuri de muncă. De asemenea, există și o veste bună pentru pacienți: coplata în sistemul de sănătate a fost amânată.

Astfel din luna octombrie se vor acorda facilităţi pentru firmele care angajează şomeri cu vârsta de până la 25 de ani sau peste 55 de ani iar de la 1 ianuarie 2013, firmele care au afaceri anuale mai mici de 500.000 de euro vor plăti TVA doar la încasarea facturii şi nu la emiterea ei, ca în prezent.

Guvernul a obţinut de la FMI acceptul pentru a amâna introducerea coplăţii în sistemul medical, fără să fie stabilit un anumit termen, reprezentanţii Executivului anticipând că negocierile cu asociaţiile profesionale ale medicilor şi ale pacienţilor vor dura foarte mult.

Totodată, s-a convenit cu Fondul şi un nou calendar al privatizării companiilor de stat, începând cu Transgaz şi Oltchim, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie privatizate TAROM şi CFR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea