Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Vezi: Ce fac ”de Apocalipsă” șefii administrației județene și locale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine este 21 decembrie 2012, zi care pentru milioane de pământeni,  nu mai e o dată ca oricare alta. Se vorbeşte deja de multă vreme despre o predicţie făcută de mayaşi, al căror calendar se opreşte brusc în ziua solstiţiului de iarnă de anul acesta.

Există în lume, inclusiv în România, oameni care îşi construiesc buncăre, care îşi fac provizii de mâncare, se înarmează şi se pregătesc pentru un eventual cataclism care ar aduce sfârşitul lumii. Dar sunt și oameni care aşteaptă cu nerăbdare data de 21 decembrie 2012, convinşi că atunci se va întâmpla ceva extraordinar pe Pământ şi că viaţa noastră va lua o turnură fără precedent, în bine.

Pentru a afla cum văd șefii administrației județene și locale evenimentul de mâine și, eventual, dacă îl iau în serios și au făcut pregătiri speciale în acest sens le-am pus tuturor întrebarea ”Ce faceți mâine, când se spune că vine Apocalipsa?”. Iată ce răspunsuri am primit:

Prefectul Flaviu Cozuc: ”Din păcate pentru Apocalipsă, regret că nu voi putea fi prezent la eveniment atunci când el va avea loc. Mă văd nevoit să o refuz dar trebuie să particip la un eveniment mult mai important. Mâine la ora 11.00, mă voi afla la Troița din fața clădirii instituției Prefectului, unde voi aduce un omagiu eroilor din Decembrie 1989, alături de revoluționari și de toți cei ce vor dori să ni se alăture, sens în care este limpede că nu sunt singurul care nu poate participa la sfârșitul lumii. Cel puțin nu acum!”.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel: ”Nu știu cum e cu Apocalipsa dar știu că mâine va fi instalat noul Guvern. Sper ca asta să nu însemne pentru noi sfârșitul lumii. Sunt optimist, sper să nu fie un chiar așa de mare dezastru”.

Vicepreședinții CJ Alba, Alin Cucui și Florin Roman nu sunt superstițioși. Amândoi au declarat că de Apocalipsă vor fi la serviciu și nu își vor schimba programul de lucru. Alin Cucui a adăugat totuși, cu umor, că va avea grijă, dacă totuși vine Apocalipsa, să nu-i dispară fotoliul de vice.

În numele primarului Mircea Hava ne-a răspuns purtătorul de cuvânt: ”La solicitările și insistențele reprezentanților media legate de poziția d-lui primar Mircea Hava față de anunțata apocalipsă din 21.12.2012 și de modul în care o va petrece, precizam: a) este doar o eroare de datare și interpretare, adevărata apocalipsă românească fiind deja în derulare, din 9 decembrie, cu efecte deja vizibile și ”simțibile”; b) pentru că a avut inspirația să își administreze din timp vaccinul antiapocaliptic, dl. primar nu va fi afectat de previziunile mayașe și va avea o zi absolut normală de lucru. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră. Cu stimă, din buncărele municipalității, Mihai Coșer, singurul dealer autorizat de servicii postapocaliptice locale”.

Viceprimarul Paul Voicu nu a putut fi contactat așa că nu putem preciza dacă programul său este în vreun fel deranjat de presupusa catastrofă de mâine, însă viceprimarul Dorin Șerdean ne-a declarat că nu crede că se va întâmpla ceva, astfel că programul său va decurge normal, ca în orice zi obișnuită de lucru iar în plus va pregăti Balul Consiliului Local ce va avea loc mâine seară la Allegria, unde fiecare va sărbători ce vrea, chiar și faptul că a scăpat teafăr după Apocalipsă.

Nicolaie Moldovan, city manager al municipiului Alba Iulia: ”Pe la ce oră vine Apocalipsa? Nu de alta, dar dimineață vreau să scriu un ultim proiect… Are titlul „Ma ya plecați cu Apocalipsa voastră de aici…”, după masă ma ya soția la cumpărături să profite încă o dată de reducerile dedicate Apocalipsei, iar seara ma ya Dorothea (fetița noastră) la întrebări de ce nu am terminat pomul de Crăciun…?!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea