Rămâi conectat

Actualitate

Veniţi de luaţi lumină: Noaptea Învierii şi Ziua Sfântă de Paşti

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sfânta Sărbătoare a Paştelui comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea Domnului Iisus Hristos, iar Ziua de Paşti este considerată „ziua pe care a lăsat-o Domnul să vă bucuraţi şi să vă veseliţi întru ea”. Cartea Sfântă precizează cele mai importante momente pe care le-a trăit Fiul lui Dumnezeu pe Pământ şi acordă atenţie deosebită Naşterii, Botezului, Răstignirii şi Învierii.

Acum 1980 de ani, Mesia a Înviat din morţi a treia zi după Scripturi, iar prin Învierea lui ne-a dăruit viaţă veşnică. „Iar în ziua întâia a săptămânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineaţă, fiind încă întuneric, şi a văzut piatra ridicată de pe mormânt.”  (Ioan 20, 1). La scurtă vreme după Înviere, Isus s-a arătat Mariei Magdalena şi ucenicilor, iar primele cuvinte spuse au fost „Pace vouă!” şi zicând acestea le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Vestea Învierii i-a bucurat pe ucenici, iar singurul care nu a crezut întru Înviere a fost Toma Necredinciosul, apelativ care a rămas şi în zilele noastre.

Paștele creștin are o durată de 40 de zile, cuprinse între sărbătoarea Învierii, Duminica de Paști și sărbătoarea Înălțării Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Până la înălţare în bisericile ortodoxe nu se îngenunchează nici la Sfânta Liturghie.

Prima zi de Paşti la Alba Iulia

Conform tradiţiei şi anul acesta la Alba Iulia în Duminica Paştelui cu începere de la ora 12.00 la Catedrala Reîntregirii Neamului se va citi Sfânta Evanghelie în 12 limbi. Această slujbă a fost o tradiţie la Alba Iulia în vremea Mitropolitului Andrei Andreicuţ, iar acum este continuată de Arhiepiscopul Irineu. Pe această cale amintim că în Duminica Paştelui singurul loc în care se oficiază slujba este Catedrala, excepţie făcând cartierul Bărăbanţ unde slujba va începe la ora 11.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea