Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vasile Vasilca, administratorul Băilor Sărate din Ocna Mureș, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au pronunțat, marți, sentința în dosarul în care Vasile Vasilca, administrator la SC Băile Sărate Ocna Mureş SA a fost judecat pentru corupție. Acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o perioadă de 5 ani – o pedeapsă mult mai mică decât cea inițială – 10 ani de închisoare cu executare, pronunțată de Judecătoria Aiud, iar asta deoarece a beneficiat de intrarea în vigoare a Noului Cod Penal.

În ceea ce priveşte latura civilă, administratorul S.C. Băile Sărate Ocna Mureş S.A. a fost obligat de instanţă să plătească despăgubiri de 59.401 euro şi cheltuieli judiciare în cuantum de 10.960 de lei. De asemenea, s-au menţinut măsurile asiguratorii asupra unui imobil aflat în proprietatea societăţii al cărei administrator este inculpatul, în valoare de 451.000 lei.

Reamintim că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba al DNA au dispus, în luna aprilie 2008, trimiterea în judecată a inculpatului Vasilca Vasile pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, pentru infracţiunea de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, în calitate de administrator la SC Băile Sărate Ocna Mureş SA Vasilca a devenit responsabil al Proiectului „Hotel Europa***, creşterea calităţii serviciilor turistice în vederea valorificării potenţialului turistic remarcabil în Regiunea Centru, zona industrial extractivă a Munţilor Apuseni”. Scopul proiectului era oferirea unui pachet de servicii turistice de calitate în zona respectivă, cu potenţial turistic foarte mare, dar insuficient exploatat.

Cu prilejul obţinerii avansului cât şi cu ocazia acordării plăţilor intermediare şi finale, Vasilca a prezentat documente false, inexacte şi incomplete obţinând pe nedrept suma de 84.961,5 euro. Mai mult, a schimbat destinaţia unei părţi din această sumă, utilizând 10.530 euro în alte scopuri decât cele prevăzute în proiect. De asemenea, Vasilca Vasile a prezentat în mod fals suma de 59.401,56 euro drept contribuţie proprie la realizarea proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea