Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Vasile Bereş, directorul DSV Alba, acuzat de procurorii DNA că a anulat amenzi şi a primit mită în alimente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba, Vasile Bereş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Vasile Bereş este acuzat că a anulat procese verbale de contravenţie şi a primit mită în alimente de la directorul unui supermerket.
Procurorii DNA susţin că directorul Vasile Bereş a anulat trei procese verbale de contravenţie, iar alte două astfel de documente le-a reţinut la el în birou până s-a prescris perioada de plată a sancţiunii. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de 3.920 de lei. De asemenea, directorul DSV Alba mai este acuzat că a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui supermarket din Sebeş, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 14 iunie 2012, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 5 iulie 2012. Fapta de abuz în serviciu este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, iar cea de luare de mită – de la 3 ani la 15 ani.
„În perioada 29 decembrie 2009 – martie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, contrar atribuţiilor de serviciu, a anulat un număr de 3 procese-verbale prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale unor persoane fizice şi nu a dat în debit alte două procese-verbale de contravenţie, modalitate în care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 3.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate.
În perioada 9 – 10 aprilie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui magazin de desfacere, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă. A.N.A.F. – D.G.F.P. Alba s-a constituit parte civilă în cauză, considerându-se prejudiciată cu suma de 1.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate la bugetul statului. O parte din prejudiciu, şi anume suma 2.000 lei au fost recuperată pe parcursul cercetărilor. Pentru a se asigura recuperarea sumei reprezentând prejudiciul nerecuperat şi folosul material primit pe nedrept de inculpatul Bereş Vasile, s-a dispus poprirea asupra salariului şi altor drepturi băneşti până la concurenţa sumei de 2.120 lei”, spun procurorii DNA.
Vasile Bereş a intrat brusc în concediu vineri, după ce a aflat că a fost trimis în judecată. El a anunţat la sediul DSV Alba că este în concediu începând de luni, 18 iunie. Bereş se află la conducerea instituţiei de 7 ani iar potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe site-ul ANSVSA are un câştig de circa 7.600 lei pe lună.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea