Rămâi conectat

Politică Administrație

Valul masiv de recrutări al PNL Alba generează glume și invidie pe internet: Fotografie trucată cu Hațegan, primindu-l în partid pe Ion Iliescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valul masiv de recrutări al PNL Alba generează glume și invidie pe internet: Fotografie trucată cu Hațegan, primindu-l în partid pe Ion Iliescu

Indiscutabil, PNL Alba este campionul transferurilor în județ, zeci de politicieni făcând coadă să intre în marele și frumosul partid liberal.

PNL Alba a făcut în ultimii ani transferuri din toate zonele politice, începând cu Bogdan Lazăr, care a revenit din ALDE în PNL, Horațiu Florea, fostul PSD-ist, trecut și pe la Ponta și-a găsit în ultimul moment vocația liberală, Daniel Breaz, fost ministru PSD, trecut la Pro-România și coordonator local al partidului lui Dragnea s-a regăsit și el în marele partid liberal. Mihail David, fostul om al lui Cioloș în județul Alba, devenit USR-ist prin fuziune, s-a întors și el la prima dragoste. Iar lista este în continuare deschisă. Lumea se întreabă, mai în glumă, dacă va mai exista vreun locuitor al județului Alba care să nu devină membru în PNL.

Sigur, transferurile stârnesc râsul, dar și invidia. Partide ca PSD, poate chiar și USR, îi pizmuiesc pe liberali pentru mercato-ul politic reușit din ultima vreme. Astfel că, pe rețelele de socializare, a apărut o fotografie trucată cu Marius Hațegan, secretarul general al PNL, primindu-l în partid pe fostul secretar general al FSN, Ion Iliescu.

Dincolo de glumă, istoria PDL-ului din Alba, actual PNL, își are rădăcinile în FSN-ul lui Ion Iliescu, PD-ul desprinzându-se din PSDR, urmașul de drept al FSN-ului. De altfel, ascensiunea PD-ului, actualul PDL care a preluat PNL-ul în județul Alba, s-a realizat prin transferuri politice, până s-a ajuns la situația actuală, în care partidul e în tot și în toate, deținând aproape toți primarii din județ și instituțiile publice, făcându-l invidios chiar și pe Ion Iliescu, care probabil visa la un partid unic.

După desprinderea de FSN, de PDSR, mai precis, democrații din Alba au cam făcut foame câțiva ani buni, neavând acces la fondurile publice. Primele rădăcini le-au prins în județul Alba prin Mircea Hava, care a câștigat în 1996 funcția de primar al municipiului Alba Iulia, dar partidul a continuat să fie încă firav. Partidul a crescut însă puternic după anul 2005, odată cu venirea lui Ion Dumitrel la Consiliul Județean Alba, când au fost transferați, potrivit hotnews.ro, într-o perioadă relativ scurtă, nu mai puțin de 26 de primari. Acesta a fost doar începutul.

În timp, aproape că nu a existat primar din județul Alba care să nu fi primit oferte de transfer spre PDL, actual PNL, ajungându-se la partidul unic, partidul-stat care deține puterea absolută în județul Alba.

La cât e de încăpător partidul, suntem siguri că este loc și pentru tovarășul Iliescu, fostul tătuc al PSD-iștilor și PD-ișitlor, actuali PNL-iști. Totul e să mai poată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea