Rămâi conectat

Politică Administrație

Val de demisii din PNL, după Congresul de sâmbătă – în 3 zile, 10 deputați au părăsit partidul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Național Liberal pierde membri importanți pe ”bandă rulantă”. De sâmbătă și până astăzi nu mai puțin de 10 deputați au anunțat că demisionează pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu. Aceștia contestă afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, considerând că PNL și-ar fi abandonat identitatea, istoria şi tradiţia prin deciziile luate în Congres, după cum a declarat luni deputatul Ion Cupă, al zecelea pe lista demisionarilor care, se pare că rămâne deschisă.

Şi deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat, luni, că şi-a dat demisia din PNL deoarece este nemulţumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, susţinând că partidul este „stăpânit de haos” şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis.

Tot luni, deputatul liberal de Sălaj, Mirel Taloş, anunţă că va demisiona din PNL şi că îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în viitorul partid pe care îl va înfiinţa acesta, reclamând faptul că PNL i-a trădat pe partenerii din ALDE care au sprijinit atât partidul, cât şi România după 1990.

Duminică, şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru MEDIAFAX că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres „s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat” şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea