Rămâi conectat

Actualitate

Vacanță în Grecia 2021: Noi REGULI pentru turiști. Test negativ sau dovada vaccinării în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vacanță în Grecia 2021: Noi REGULI pentru turiști. Test negativ sau dovada vaccinării în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor

Noi reguli pentru turiștii care merg în vacanță în Grecia. Persoanele care vor să meargă în restaurante, baruri și cafenele care deţin spaţii în interior trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul, a anunţat marţi guvernul de la Atena, scrie DCNews.ro.

Potrivit noilor reguli, care vor rămâne în vigoare până în luna august, toate locurile în localurile „indoor” vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării și nici un test negativ.

„Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

Guvernul de la Atena a lansat și o aplicație, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR. Aceasta va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele „indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli. Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore.

Ministrul elen al Turismului, precizări importante

Reamintim că anterior autoritățile din Grecia au anunțat că cei care care rămân pe continent mai mult de o zi înainte să călătorească pe insule trebuie să facă un test rapid sau PCR. Certificatul european garantează călătoria fără restricții.

„Nu trebuie să îţi faci un test rapid pentru a călători de pe o insulă pe alta. Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule. Imediat ce ajungi pe insule nu vei avea o problemă. Dacă mergi pe continent şi stai la hotel pentru două trei zile, pentru că despre aceste situaţii vorbim, nu vorbim despre cei care merg direct pe insule.

Cei care merg, de exemplu, în Thasos, sunt acoperiţi de test până ajung la destinaţia finală. Aşadar, aceste subcategorii sunt doar oamenii care merg pe continent, stau trei zile şi apoi decid să meargă pe insule. Aceştia trebuie să facă testul rapid.”, a explicat Giorgos Stafylakis la Antena 3, săptămâna trecută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea