Rămâi conectat

Sport

Urmăriţi penal pentru delapidare: Walter, albaiulianul Ioan Mărginean şi Dan Capră, acuzaţi în „dosarul transferurilor II”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apar primele nume în investigaţia DIICOT de la „U” şi Petrolul: Florian Walter, albaiulianul Ioan Mărginean, zis „Limoniu” şi Dan Capră, ultimul acţionar majoritar al prahovenilor, sunt urmăriţi de procurori pentru delapidarea clubului clujean, în cazul trecerii celor 15 jucători la formaţia „lupilor galbeni”.

Surse judiciare au declarat marți pentru ZIUA de CLUJ că Florian Walter, fost proprietar al Universităţii, Ioan Mărginean, actual acţionar majoritar, şi Daniel Capră, cel care deţine pachetul majoritar la FC Petrolul, sunt urmăriţi penal pentru fapte de crimă organizată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Precizarea procurorilor vine după ce, în momentul începerii anchetei, DIICOT anunţa urmărirea penală „in rem”, adică având autori necunoscuţi. Walter a fost deja audiat în acest caz şi urmează să se prezinte din nou în faţa procurorilor în perioada următoare.

Universitatea Cluj este clubul prejudiciat de către cei trei, conform celor susţinute de procurorii DIICOT. În urmă cu două săptămâni, aceştia, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare, dar şi de poliţiştii BCCO, au percheziţionat sediile cluburilor Universitatea şi Petrolul, pentru a investiga modul în care au fost transferaţi 15 jucători pe ruta Cluj-Ploieşti. Cum transferurile au fost înregistrate cu valoare zero, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că clubul clujean a fost prejudiciat cu suma de 11 milioane de euro, la cât ar fi evaluaţi cei 15 fotbalişti.

Florian Walter a fost audiat deja în acest caz, fiind ridicat de la domiciliu, în urmă cu exact o săptămână, şi adus la Cluj sub escortă, pentru că a refuzat să se prezinte la prima citaţie, motivând că se teme pentru siguranţa personală, ca urmare a ameninţărilor venite de la fanii lui „U”.

*Mărginean: „Este  absurd, o făcătură”

Ioan Mărginean, cel care a preluat oficial pachetul majoritar de acţiuni al Universităţii, spune că această acţiune este o făcătură. „Cei 15 jucători au plecat la Petrolul de bună voie. Au plecat cu titlu gratuit, dar şi la noi au venit jucători cu titlu gratuit. Nu înţeleg pe ce bază acţionează DIICOT. Eu cu jucătorul pot să reziliez pe cale amiabilă sau pot să-l transfer. Nu ştiu ce caută oamenii ăştia şi cum au ajuns la o sumă de 11 milioane de euro. Este absurd, este o făcătură. Nu se poate să evaluezi nişte jucători la o asemenea sumă. Când ai un contract cu un jucător, mai bine renunţi la el şi-l dai gratuit decât să-i suporţi contractul pe care nu-l poţi susţine financiar. Eu sunt şocat, pentru că aveam doi investitori cu care tratam preluarea clubului. Taman când să batem palma şi să facem actele săptămâna asta a apărut făcătura asta”, a spus Mărginean la DigiSport.

Walter a petrecut câteva ore la sediul DIICOT de la Cluj şi a declarat la acea vreme pentru ZIUA de CLUJ că procurorii i-au adus la cunoştinţă doar învinuirile. Walter a spus că  se consideră nevinovat, explicând că e imposibil să evaluezi un jucător de fotbal la fel cum ai proceda cu un imobil sau un autoturism.

M-au adus la Cluj pentru a-mi prezenta învinuirile care mi se aduc. Ei (procurorii DIICOT, n .red.) consideră că am prejudiciat clubul cu 11 milioane de euro, dar tot rămâne o enigmă cum au ajuns ei la această sumă, pentru că nu e ca şi cum ai evalua o casă sau o maşină, unde există nişte indicatori clari. Eu aş fi foarte bucuros să ştiu cum iau eu pe un jucător, să zicem Marinescu, 800.000 de euro, la cum este evaluat el. Nu am emoţii, ştiu că sunt nevinovat, am judecat după regulamentele sportive. Jucătorii aceia nu sunt bunuri ca în orice societate. Tu ai doar drepturile federative, iar ei pot pleca liberi dacă nu le plăteşti contractul. Tot ce îi ţine pe ei de un anumit club e contractul. Dacă ei nu se prezintă la antrenamente, nu poţi decât să îi amendezi, nu să-i duci cu forţa. Dacă e să ne luăm după site-ul acela (transfermarkt.de – n. red.) şi Universitatea Cluj valorează 6 milioane de euro. Oare cine plăteşte această sumă pentru jucătorii care sunt acum la Universitatea? Oamenii s-au purtat frumos cu mine, nu mi-au spus când voi mai fi chemat. Eu cred în continuare că se doreşte distrugerea acestui club„, a explicat omul de afaceri la acea vreme.

Ieri, nici Walter, dar nici Ioan Mărginean, actualul acţionar majoritar al FC „U” SA, nu au putut fi contactaţi pentru a da declaraţii pe tema acestui subiect.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea