Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

UPDATE| Val de pensionări în IPJ Alba, infirmat de instituție: „La nivelul Inspectoratului nu au fost înregistrate demisii sau cereri pentru acordarea pensiei militare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

UPDATE| Val de pensionări în IPJ Alba, infirmat de instituție: „La nivelul Inspectoratului nu au fost înregistrate demisii sau cereri pentru acordarea pensiei militare”

Potrivit unui anunț făcut pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, Sindicatul Poliţiştilor SPR Diamantul anunță că zece dintre şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba şi-au depus dosarele de pensionare înainte ca legea să se schimbe.

UPDATE: Referitor la apariția în spațiul public a unor informații privind depopularea Inspectoratului, ca urmare a unor presupuse pensionări sau demisii, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Alba face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, nu au fost înregistrate demisii sau cereri pentru acordarea pensiei militare.

Știrea Inițială

”Sper că sunt conștienți că dacă merg pe actualele drafturi, Poliția se va depopula. La Inspectoratul de Poliție Județean Alba deja au început să depună rapoartele. Ieri au fost înregistrate și demisii! Mai bine de o treime din corpul șefilor, la toate palierele, iese la pensie. Șeful inspectoratului, un adjunct, 5 șefi de servicii, 3 șefi de poliții municipale și orășenești.
Impactul va fi mult peste cel din 2017”, se arată în mesajul transmis de Sindicatul Diamantul.Situația este provocată de negocierile purtate de Guvernul României la Bruxelles pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Concret, România va trebui să aplice regulile asumate inițial în privința vârstei de pensionare.

Astfel, nu vom mai avea pensionari la 45 de ani, indiferent de domeniu. Toată lumea ar urma să se pensioneze treptat la 65 de ani.“Noi, în acest moment, nu avem centralizat un număr total al intenţiilor. Putem estima sau, mai bine zis, culegem din teritoriu reacţiile oamenilor, reacţii pe care noi le-am comunicat şi celor care discută acum despre regândirea sistemului de pensionare privind poliţiştii şi sistemul de apărare şi ordine publică.AdsÎntregul sistem de apărare şi ordine publică nu are o minimă încredere în parlamentari şi guvernanţi pentru că noi, deja din 2009, suntem îngheţaţi cu acelaşi salariu de funcţie.

După aceea, vedeţi, ni s-a promis în Legea 153/2017 că vom ajunge la plafonul de salarizare în 2022 şi suntem îngheţaţi şi ne păcălesc că ne mai dau o tranşă, ba acum ne trezim că vor să ia şi banii pentru echipamente, care până la urmă nu sunt mulţi, dar pentru mulţi contează.Undeva din judeţul Olt, din ceea ce ne-au comunicat liderii de sindicat, sunt în jur de 100 de poliţişti care aşteaptă cu raportul de pensionare să îl depună. Avem situaţii similare şi în Alba, şi în Neamţ şi din toată ţara suntem sunaţi de poliţişti care aşteaptă să îşi depună cererile de pensionare.Noi estimăm că acest val poate fi un dezastru pentru ceea ce înseamnă Ministerul Afacerilor Interne. Suntem în criză personal, mare, profundă, iar dacă vor ieşi şi din cei cu experienţă, vom fi la pământ”, a declarat Vitalie Josanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Diamantul.

sursa: ziare.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii Toate produsele alimentare importate în România și comercializate ca materie primă, fără a fi procesate sau abatorizate, vor avea un adaos comercial limitat la 5% față de prețul de achiziție, similar celor 21 de produse incluse deja […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea