Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO/VIDEO: Suspiciuni de fraudă cu fonduri europene – DNA Alba face percheziții în Cluj, Brașov, Prahova și București

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează, luni, 2 martie a.c., cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

DNA Alba - frauda fonduri europene Cluj007Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații (sedii ale unor societăți comerciale și domicilii ale unor persoane fizice), situate în județele Cluj, Brașov, Prahova și în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis reprezentantul DNA.

UPDATE: Potrivit unor surse, la Cluj perchezițiile au legătură cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu. Procurorii DNA ar fi descins la locuința acestuia, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj-Napoca, dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia.

Potrivit evz.ro, ancheta vizează derularea unei licitații privind construirea unei stații de epurare a apelor menajere de la Ocna Sibiu și Luncani. În primul caz, licitația a fost anulată de beneficiar, după ce a fost câștigată de Napoca SA, pe motiv că proiectul nu corespunde cerințelor. În al doilea caz este vorba tot despre o investiție care privește construirea unei stații de epurare, la Luncani, județul Mureș, investiție care a fost finalizată dar nu a fost recepționată.

Până la ora 18.00, la DNA Alba au fost aduse la audieri mai multe persoane din Brașov și președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu. Acesta a declarat că ancheta vizează ”o analiză a unui contract de la Luncani”, iar procurorii veniți la percheziție au cerut înscrisurile firmei (n.red. societatea Napoca Construcții). ”Eu nu mai sunt la firmă din 2013 şi au cerut niște înscrisuri din decembrie și probabil că firma n-a trimis înscrisurile pe care dânșii le așteptau”, a spus Florin Dimitriu.

[nggallery id=98]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea