Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier GRAV la Daia Română: O „șoferiță” de 16 ani, transportată de urgență la spital cu elicopterul SMURD

BONTEA Alexandru

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier GRAV la Daia Română: O „șoferiță” de 16 ani, transportată de urgență la spital cu elicopterul SMURD

Un accident rutier grav a avut loc în cursul zilei de luni, 20 februarie, în jurul orei 13:30, în localitatea Daia Română, unde un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier o persoană se află în stare de inconștiență, fiind încarcerată.

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor calificat și descarcerare la un accident rutier produs pe raza localității Daia Română, posibil o persoană încarcerată.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul accidentului au intervenit o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, un echipaj pentru descarcerare și un echipaj pentru prim ajutor.

De asemenea a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Târgu Mureș.

UPDATE, ora 13.45: Forțele de intervenție au ajuns la locul accidentului. În accident este implicat un autoturism cu două persoane, din care o persoană încarcerată, inconștientă.

Se execută manevrele de descarcerare și extragere a persoanei din autoturism.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. În autoturism sunt 2 persoane, una fiind dintre acestea fiind inconștientă.

UPDATE, ora 13.55: Persoana a fost extrasă din autoturism și predată echipajului SMURD prezent la locul accidentului.

Totodată a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș pentru preluarea și transportul acesteia la Spital.

Ce-a de-a doua persoană, conștientă, iesită din autoturism, rezultată din accident a fost preluată de către un echipaj medical SAJ în vederea acordării îngrijirilor medicale și transportul la spital.

UPDATE IPJ Alba, ora 15.10: Conducătoarea auto are vârsta de 16 ani, iar pasagera are vârsta de 15 ani, ambele sunt din Sebeș.

La data de 20 februarie 2023, în jurul orei 13,30, pe DJ106K, pe raza localității Daia Română, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări a rezultat că o tânără de 16 ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere, pe direcția de mers Sebeș-Daia Română, la kilometrul 6+500 m, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

În urma accidentului, tânăra de 16 ani a suferit leziuni corporale și a fost preluată de elicopterul SMURD, iar pasagera, de 15 ani, din Sebeș, a fost transportată la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Autoturismul a fost luat de către tânăra de 16 ani, care a condus mașina, fără consimțământul părinților.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

UPDATE, ora 15.40: Elicopterul SMURD a decolat.

UPDATE, 21 februarie: La data de 20 februarie 2023, în jurul orei 13,30, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești, pe DJ106K, pe raza localității Daia Română.

Din primele cercetări a rezultat că o tânără de 16 ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere, pe direcția de mers Sebeș-Daia Română, la kilometrul 6+500 m, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În autoturism a fost identificată, ca pasageră, o tânără de 15 ani, din Sebeș.

În urma accidentului, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș pentru preluarea tinerei de 16 ani, iar cea de-a doua persoană, tânăra de 15 ani, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Autoturismul condus de tânăra de 16 ani a fost luat de către aceasta fără știința sau consimțământul părinților.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ”Raftul cu Bunătăți Locale”, inițiativa unui SUPERMARKET de a aduce produsele realizate în județul ALBA mai aproape de clienți

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| ”Raftul cu Bunătăți Locale”, inițiativa unui SUPERMARKET de a aduce produsele realizate în județul ALBA mai aproape de clienți

Profi a deschis la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment oficial ce a avut loc în selecta locație White Palace, Raftul cu Bunătăți Locale, unde gusturile bune vin din inimă.

În cadrul evenimentului mai mulți producători locali au luat cuvântul și au discutat despre importanța susținerii micilor afaceriști locali.

Elit - Gustul Desăvârșit

În fiecare săptămână, cele mai gustoase merinde, făcute cu suflet, după rețete ca pe vremuri, te îmbie să le iei acasă.

Raftul cu Bunătăți Locale aduce în magazinele PROFI selectate din Alba, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Cluj, produse de calitate, ieșite din mâinile și inimile producătorilor locali, făcute ca pe vremuri, fără grabă, cu multă dragoste și cu gustul desăvârșit de altădată.

De fiecare dată când cumperi de la Raftul cu Bunătăți Locale, te vei bucura de gustul autentic românesc al produselor tradiționale și în același timp vei susține priceperea și continuitatea tradițiilor culinare locale.

La Raftul cu Bunătăți Locale vei găsi o selecție de bucate alese, realizate după rețete tradiționale, de mici producători locali din zone precum: Alba Iulia, Aiud, Arieșeni, Blaj, Brănești, Braniștea, Cornești, Crevedia, Gârbova, Moțăieni, Ulmi, Târgoviște, Sântimbru, Sebeș, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud sau Turda:

  • Bunătăți din lapte făcute fără grabă, după rețete ca pe vremuri
  • Brânză din lapte provenit de la ferme locale, preparată și maturată manual, ca odinioară
  • Miere delicioasă, de la familii de albine fericite
  • Mezeluri și alte delicatese afumate, dar și preparate din pește, toate preparate cu migală după rețete autentice, de către gospodari adevărați
  • Condimente uscate natural, fără adaos de zahar sau aditivi, făurite cu drag
  • Pâine coaptă pe vatră, după rețete transmise din generație în generație, de sute de ani
  • Dulcețuri cu gustul copilăriei din casele bunicilor
  • Uleiuri sănătoase și delicioase, presate la rece
  • Compot, zacuscă la ceaun și alte delicatese conservate natural

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Calendar creștin Ortodox luna APRILIE 2023: Floriile, Sfintele Paști și Izvorul Tâmâduirii, sărbătorite acestă lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendar creștin Ortodox luna APRILIE 2023: Floriile, Sfintele Paști și Izvorul Tâmâduirii, sărbătorite acestă lună

Conform calendarelor religioase, fiecare lună a anului are sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră în calendar sau zile de post și dezlegări la pește.

Citește și: Mesaje de Florii • Urări de Florii • Felicitări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii

1 S- Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca- Dezlegare la ulei și vin
2 D- Sfântul Cuvios Tit, facatorul de minuni – Ap. Evrei IX, 11-14Galateni III, 23-29Ev. Marcu X, 32-45Luca VII, 36-50glas 1, voscr. 9

Elit - Gustul Desăvârșit

Predica la Duminica Sfintei Maria Egipteanca – Ap. Evrei IX, 11-14Galateni III, 23-29Ev. Marcu X, 32-45Luca VII, 36-50glas 1, voscr. 9
Duminica nr: 1

Citește și: Duminica Floriilor • Obiceiuri de Florii •  Superstiţii de Florii • Tradiţii de Florii

3 L – Sfântul Nichita Mărturisitorul
4 M – Sfântul Iosif, scriitorul de cântări
5 M – Sfinții Mucenici Agatopod și Teodul
6 J – † – Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 V – Sfântul Mucenic Caliopie
8 S – Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf; Sâmbata lui Lazar – pomenirea morților – Dezlegare la ulei și vin
9 D – Sfântul Mucenic Eupsihie; Denie – Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18 – Dezlegare la pește

Predica la Duminica Floriilor – Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18
Duminica nr: 2

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

10 L – Săptămâna Patimilor – Lunea Mare (Denie); Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie
11 M – † Săptămâna Patimilor – Marțea Mare (Denie); Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Mucenic Antipa; Sfântul Farmutie
12 M – † Tâlcuirea Evangheliei din Miercurea Mare (Denie); Sfântul Mucenic Sava de la Buzau
13 J – Joia din Săptămâna Patimilor (Denia celor 12 Evanghelii); Sfântul Mucenic Artemon
14 V – † Vinerea Mare – moartea și îngroparea Domnului (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sfântul Cuvios Ierarh Pahomie de la Gledin
15 S – Coborârea la iad a Mântuitorului; Sfinții Apostoli Aristarh, Pud și Trofim
16 D – † Sfintele Paști – Învierea Domnului; Sfintele Mucenițe Agapi, Hionia si Irina – Ap. Fapte I, 1-8Ev. Ioan I, 1-17

Predica la Învierea Domnului – Ap. Fapte I, 1-8Ev. Ioan I, 1-17
Duminica nr: 3

17 L – † Sfintele Paști ; Darul Învierii; Intrarea Domnului în Ierusalim; Sfântul Simeon, episcopul Persiei; (Denie)
18 M – † Sfintele Paști ; Învierea Domnului – sărbătoarea luminii și a bucuriei; Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul
19 M – Sfântul Cuvios loan Paleolavritul
20 J – † Sfântul Teotim, Episcopul Tomisului
21 V – † Izvorul Tămăduirii; Sfântul Mucenic Ianuarie
22 S – Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul
23 D – † Sfântul Mucenic Gheorghe – Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1

Apostolul Toma a fost necredincios? – Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1
Duminica nr: 4

Citește și: IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute

24 L – † Învierea Domnului – Sfintele Paști; Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramures; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
25 M – † Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului; Sfântul Evanghelist Marcu
26 M – Sfântul Mucenic Vasile, Episcopul Amasiei; Sfinții Mucenici Chiril, Chindeu și Tasie din Axiopolis
27 J – Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului
28 V – † Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru
29 S – Sfinții Nouă Mucenici din Cizic
30 D – Sfântul Apostol Iacov – Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3

Femeile Mironosite – Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3
Duminica nr: 5


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Flori, aranjamente florale și coroane pentru evenimente și amenajarea instituțiilor: Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Flori, aranjamente florale și coroane pentru evenimente și amenajarea instituțiilor: Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

Primăria  Municipiului Alba Iulia a lansat recent o achiziție publică pentru achiziția, pentru tot anul, pentru flori, aranjamente și coroane, care vor fi folosite pentru diverse evenimente sau pentru amenajările instituțiilor publice.

Aranjamentele florale, buchetele, coşurile cu flori, plantele naturale în glastră, jerbele şi coroanele de flori naturale sunt necesare pentru:

Elit - Gustul Desăvârșit

– diverse evenimente socio-culturale;
– premieri ale persoanelor cu rezultate deosebite în domeniul lor de activitate; ceremoniale militare şi religioase; aniversări; ceremonii funerare;
– vizite de protocol, delegaţii;
– amenajări ale sediilor instituţiei ş.a.

Toate florile care vor compune aranjamentele florale livrate trebuie să fie în stare proaspătă, cu flori de sezon şi frunze decorative, toate naturale, nefiind acceptate cele ofilite.

Aranjamentele florale trebuie să fie deosebite din punct de vedere cromatic şi structural, prin folosirea armonioasă a florilor de sezon, iar suportul în care vor fi realizate va fi de sticlă/ ceramic/ plastic. Vor fi realizate pe burete umed special ce poate avea dimensiuni diverse de tip con, cilindru, dreptunghi, pătrat, semicerc, inel sau sferă.

Materialele de lucru pentru realizarea buchetelor pot fi: plasă de iută colorată, plasă natur, plasă sizal, rafie colorată, rolă hârtie pentru coroane, alegerea acestuia va fi precizată de Beneficiar în momentul lansării comenzii.

Structura vizuală a aranjamentelor florale şi buchetelor este: 80% flori, 20% verdeaţă.

Autoritatea contractantă poate solicita şi aranjamente florale tip coroană sau jerbe pentru evenimentele unde se depun coroane/jerbe oficiale. Caracteristicile coroanei/jerbei vor fi: cadru de brad, panglică de culoare neagră/ albă/ tricoloră cu o lăţime 10 cm, lungime 2,5 ml şi vor fi conform modelelor din Anexa nr.l, în jurul florilor se pune verdeaţă, să fie plină, iar forma acesteia va fi stabilită de Beneficiar o data cu lansarea comenzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare