Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Administrația locală din Alba Iulia este ”lovită” de generozitate în preajma Crăciunului?

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*În anul 2015, bilete și abonamente cu 50% mai ieftine la Bazinul Olimpic, conform unui Proiect de Hotărâre aflat pe lista de ședință a Consiliului Local

tarife bazinMari reduceri de prețuri la Bazinul Olimpic din Alba Iulia în anul 2015, conform proiectului de hotărâre prin care se stabilesc valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe asimilate, taxe speciale precum și amenzile aplicabile pentru anul viitor. Potrivit tabelului anexat documentului, un bilet de intrare va costa 6 lei/zi pentru adulți și 3 lei pe zi pentru copii, elevi și studenți; un abonament săptămânal – 25 de lei pentru adulți și 12,5 lei pentru copii; un abonament lunar – 70 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii.

Având în vedere că prețurile propuse sunt cu aproximativ 50% mai mici decât cele practicate în prezent nu putem decât să felicităm administrația locală pentru că a luat decizia de a stabili tarife ”pentru toate buzunarele”, astfel încât să-și permită cât mai mulți albaiulieni să se bucure de complexul recent renovat și adaptat la cele mai moderne standarde tehnice.

Din păcate, suspectăm că generozitatea municipalității este produsă de ”sindromul copy/paste”, iar aceste tarife sunt total greșite, mai precis, au fost preluate dintr-un proiect de hotărâre de anul trecut. Bănuiala ne este confirmată și de faptul că pe listă sunt prezentate tarife pentru Ștrandul ”Terasa Viilor”, care nici nu a mai funcționat în acest an și unde vor demara lucrări de amenajare a unui parc.

În același context, o altă surpriză este lipsa tarifului de intrare la Parcul Dendrologic, astfel că am putea crede ori că acesta va fi închis anul viitor, ori că intrarea va fi liberă.

Așteptăm cu nerăbdare clarificări din partea Primăriei Alba Iulia, atât în privința prețurilor corecte, dar mai ales în privința ”seriozității” cu care sunt întocmite aceste documente oficiale.

UPDATE: Primăria Alba Iulia confirmă că proiectul de hotărâre conține o ”eroare materială” și își ”exprimă regretul”. Tarifele la Bazinul Olimpic rămân neschimbate (la fel de mari) și în 2015:

”Ca urmare a materialului apărut în ediția online a ziarului Unirea, dorim să facem următoarele precizări: anexa respectivă, inclusa în articolul dumneavoastră, conține o eroare materială față de care ne exprimăm regretul.

Tarifele pentru utilizarea Bazinului Olimpic, dar și pentru facilitățile complementare, vor rămâne neschimbate în anul 2015:

– Intrare bazin pentru copii, elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri: 5 lei/şedinţa de 2 ore
– Intrare bazin pentru adulţi: 12 lei/ședinţa de 2 ore
– Intrare saună pentru elevi, student la zi, pensionari, şomeri: 5 lei/15 minute
– Intrare saună pentru adulţi: 10 lei/15 minute

Abonament intrare bazin pentru copii, elevi, student la zi, pensionari, şomeri (durata unei ședinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 ședinţe: 42 lei (85%)
– pentru 20 ședinţe: 75 lei (~75%)
– pentru 30 ședinţe: 105 lei (70%)

Abonament intrare bazin pentru adulţi (durata unei şedinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 şedinţe: 100 lei/ 2 ore
– pentru 20 şedinţe: 180 lei/2 ore
– pentru 30 şedinţe: 250 lei/2 ore

Abonament saună elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri (durata unei şedinţe fiind de 15 minute):

– pentru 10 şedinţe: 40 lei
– pentru 20 şedinţe: 75 lei
– pentru 30 şedinţe: 100 lei”, ne-a transmis reprezentantul administrației locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea