Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Unul dintre cele mai mari depozite de motorină și benzină din Transilvania va fi inaugurat în localitatea Războieni Cetate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna viitoare, la Războieni Cetate va fi inaugurat unul dintre cele mai mari depozite de carburanți din Transilvania. Depozitul a fost ridicat de la zero de compania Oscar Downstream, un brand românesc independent care și-a făcut loc pe piața distribuției de carburant din 2001. Oscar Downstream are în portofoliu distribuția de motorină prin utilizarea mai multor canale de distribuție – rețeaua de stații DIESELpoint Access – Oscar Downstream dedicată exclusiv companiilor, stații de incintă DIESELpoint și vrac. Începând cu 2015 portofoliul de produse a fost completat și de benzină.

depozit carburant Ocna Mures001Investitorul Oscar Downstream a transmis pentru ziarul Unirea că ”depozitul dispune de cele mai moderne sisteme și instalații de monitorizare, alimentare și informare a clienților, toate automatizate. S-a acordat o mare atenție detaliilor tehnice, toate cele 4 depozite Greenfield fiind realizate pe același model, astfel încât să beneficieze de tehnologie nouă, trasee scurte de conducte, procese automatizate, sistem de securitate cu supraveghere 24/24 și senzori de perimetru. Proiectul a fost astfel gândit pentru a crește eficiența activității, pentru a asigura manipularea carburantului cu maximum de precizie, implicând la minim factorul uman în procesele de descărcare, depozitare și alimentare a autocisternelor. Practic, depozitul funcționează autonom de orice interferență externă. În cazul în care sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică, generatoarele intră automat în funcțiune. Noutatea pe care o aduc aceste depozite este faptul că, pe lângă motorină, acestea au capacitatea de a stoca și benzină, susținând astfel cu 65% din capacitate aprovizionarea cu motorină și 35% benzină.

Investiția a fost gândită în totalitate pentru a susține activitatea Oscar Downstream și strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung. Ne bucură faptul că se va reuși astfel generarea a peste 100 de noi locuri de muncă în zonele de implementare a investițiilor.(n.r. în toate depozitele). Strategia Oscar Downstream din ultimii ani urmărește expansiunea și consolidarea poziției pe piața românească, pentru aceasta finanțând cu 25 milioane de euro proiectele de dezvoltare a infrastructurii proprii, mai exact a capacităților de stocare la nivel național și a flotei proprii de distribuție a produselor petroliere prin mărirea parcului de cisterne auto. Cea mai importantă componentă a investiției a fost modernizarea depozitelor proprii și construirea de la zero a 4 depozite de tip Greenfield pentru a ajunge la o capacitate totală proprie de depozitare de aproximativ 50.000 mc în 2016. Fiecare depozit Greenfield a beneficiat de o investiție de 5 milioane euro, (n.r. inclusiv cel de la Războieni Cetate), din care 2 milioane euro reprezintă costul tehnologiei încorporate”.

[nggallery id=2015]

Lanțul logistic integrat al companiei este format din rețeaua de 9 depozite Oscar Downstream, cu 4 depozite Greenfield la Șercaia (Brașov), Zădăreni (Arad), Ocna Mureș (Alba) și Roman (Neamț, cu finalizare în 2016) și două depozite proprii la Craiova și Fundulea (București). Rețeaua proprie de stații Oscar Downstream are în prezent 31 de stații și continuă să se extindă în 2016. Flota proprie de autocisterne este 48 în 2016. Numărul de stații de incintă DIESELpoint la nivel național este de 1.500 în 2016.

”În acest moment avem 2 depozite în Transilvania: cel de la Șercaia (Brașov) și cel de la Ocna Mureș (Alba). Ambele reprezintă atât puncte logistice pentru aprovizionarea stațiilor proprii Oscar Downstream cât și a clienților, prin flota proprie de autocisterne Oscar, alături de celelalte depozite din rețeaua Oscar Downstream”, transmit reprezentanții companiei pentru ziarul Unirea.

Administrația locală din Ocna Mureș, prin primarul Silviu Vințeler, apreciază faptul că acest investitor a ales această fostă zonă monoindustrială, în care reconversia locurilor de muncă și cea profesională s-au făcut foarte greu. ”Suntem deschiși tuturor investitorilor și ne angajăm să le acordăm tot sprijinul legal”, transmite Silviu Vințeler.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea