Rămâi conectat

Curier Județean

Universitatea din Alba Iulia acordă titlul de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei Andreicuț

Dragoş Suciu

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

Festivitatea va avea loc marți, 5 mai 2015, începând cu ora 12.00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă, în cadrul Simpozionului Internațional Ethosul misionar al Bisericii în post-modernitate (Alba Iulia, 4-6 mai 2015).

Andrei Andreicuț, pe numele de mirean Ioan Andreicuț, este din martie 2011 mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990, după alungarea episcopului Emilian Birdaș, a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

”A contribuit la fondarea Universității noastre și o sprijină, cu aceeași noblețe sufletească, și azi! Ne vom aminti împreună momente emoționante din timpul slujirii Înaltpreasfinției Sale Andrei Andreicuț în Arhiepiscopia noastră”, transmit reprezentanții Universității din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea