Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia mută pe piaţa transferurilor! Silviu Turuş, din nou sub comanda lui Himcinschi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a mutat inspirat pe piaţa transferurilor estivale şi s-a înţeles cu Silviu Turuş, fotbalistul a cărui carieră este legată de Performanţa Ighiu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani va fi iarăşi sub comanda lui Adorian Himcinschi, antrenor care-l apreciază foarte mult şi l-a dorit şi înaintea returului!

*Simbolul Ighiului, singura echipă a carierei

Este prima achiziţie a „alb-negrilor” şi un pas important pentru Silviu Turuş, care pentru prima dată în carieră va îmbrăca alt echipament decât cel al Ighiului, clubul său de suflet unde a evoluat mai bine de un deceniu! „În linii mari am discutat, rămâne să o mai facem până la reluarea pregătirilor, dar sunt şanse mari să se realizeze. Aş vrea să joc la Unirea Alba Iulia„, a apreciat Silviu Turuş.

Alte transferuri vizate de unirişti sunt portarul R. Bodea (CNS Cetate Deva) şi Bratima (FC Hermannstadt)

Silviu, împreună cu fratele său Ovidiu sunt consideraţi simbolurile fotbalistice ale comunei Ighiu, călcând pe urmele tatălui lor, atacantul din anii ’90 Traian Turuş.

În 2015, S. Turuş a reuşit, sub comanda lui Adorian Himcinschi promovarea în Liga a 3-a cu Performanţa, evoluând în atac alături de Romică David, un cuplu de temut pentru oponenţi. Primul sezon în eşalonul terţ a fost unul prolific, ighienii terminând pe locul secund, însă apoi S. Turuş a intrat într-un con de umbră, frământările de la Performanţa afectându-i prestaţiile. Un singur gol stagional, iar în primăvară a părăsit echipa, după meciul cu CNS Cetate Deva, contractul său cu Performanţa expriând în această vară. „L-am dorit pe Silviu, un jucător care ştiu ce poate. Avem nevoie de serviciile sale şi credem că ne poate ajuta foarte mult„, a precizat Adorian Himcinschi, acesta avându-l sub comandă în jur de doi ani pe experimentatul atacant.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea