Rămâi conectat

Actualitate

Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și ceai se găsesc aproape 6 grame de sare, mult peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu e însă singurul pericol.

Unul dintre cele mai populare produse de post este pateul vegetal, însă potrivit statisticilor, tot el are în componenţa sa şi cele mai multe E-uri. De altfel, dacă citim pe eticheta unui astfel de produs vedem că pe lângă sare avem potenţiatori de aromă şi coloranţi. O singură astfel de porţie ocupă 20% din necesarul de sare al unui organism într-o singură zi. Mult prea mult, spun nutriţioniştii.

La sate, oamenii reuşesc mult mai uşor să stea departe de mâncarea procesată.

Potrivit normelor bisericeşti, lunea, miercurea şi vinerea ar trebui să se consume mâncare fără ulei, în timp ce, în zilele de marţi şi joi, este dezlegare la undelemn şi vin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rabla Auto 2025: Când începe programul, valoarea tichetelor, condiții de participare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rabla Auto 2025: Când începe programul, valoarea tichetelor, condiții de participare Rabla Auto 2025 vine cu schimbări pentru români, atât în privința valorii tichetului, cât și în privința modului de înscriere în program. Schimbările programului Rabla Auto 2025 au fost deja anunțate de ministrului Mediului, însă fără prea multe detalii privind noua valoare a tichetului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea