Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor
Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor
Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și ceai se găsesc aproape 6 grame de sare, mult peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu e însă singurul pericol.
Unul dintre cele mai populare produse de post este pateul vegetal, însă potrivit statisticilor, tot el are în componenţa sa şi cele mai multe E-uri. De altfel, dacă citim pe eticheta unui astfel de produs vedem că pe lângă sare avem potenţiatori de aromă şi coloranţi. O singură astfel de porţie ocupă 20% din necesarul de sare al unui organism într-o singură zi. Mult prea mult, spun nutriţioniştii.
La sate, oamenii reuşesc mult mai uşor să stea departe de mâncarea procesată.
Potrivit normelor bisericeşti, lunea, miercurea şi vinerea ar trebui să se consume mâncare fără ulei, în timp ce, în zilele de marţi şi joi, este dezlegare la undelemn şi vin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Rabla Auto 2025: Când începe programul, valoarea tichetelor, condiții de participare Rabla Auto 2025 vine cu schimbări pentru români, atât în privința valorii tichetului, cât și în privința modului de înscriere în program. Schimbările programului Rabla Auto 2025 au fost deja anunțate de ministrului Mediului, însă fără prea multe detalii privind noua valoare a tichetului. […]