Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor
Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor
Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și ceai se găsesc aproape 6 grame de sare, mult peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu e însă singurul pericol.
Unul dintre cele mai populare produse de post este pateul vegetal, însă potrivit statisticilor, tot el are în componenţa sa şi cele mai multe E-uri. De altfel, dacă citim pe eticheta unui astfel de produs vedem că pe lângă sare avem potenţiatori de aromă şi coloranţi. O singură astfel de porţie ocupă 20% din necesarul de sare al unui organism într-o singură zi. Mult prea mult, spun nutriţioniştii.
La sate, oamenii reuşesc mult mai uşor să stea departe de mâncarea procesată.
Potrivit normelor bisericeşti, lunea, miercurea şi vinerea ar trebui să se consume mâncare fără ulei, în timp ce, în zilele de marţi şi joi, este dezlegare la undelemn şi vin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensii 2025 | Fondurile de pensii private, active de 194,9 miliarde de lei, în noiembrie. Creștere de peste 30% față de anul trecut
Fondurile de pensii private, active de 194,9 miliarde de lei, în noiembrie. Creștere de peste 30% față de anul trecut Active în valoare de 194,9 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2025, în creștere cu 31% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2024 au fondurile de pensii private obligatorii, potrivit Autorității de Supraveghere […]
Andrei Caramitru, despre dezastrul din turism: Nu avem capacitatea, IQ-ul, nimic pentru a face turism de calitate, asta e realitatea. Care sunt motivele
Andrei Caramitru, despre dezastrul din turism: Nu avem capacitatea, IQ-ul, nimic pentru a face turism de calitate, asta e realitatea. Care sunt motivele Andrei Caramitru explică, într-o analiză, de ce turismul românesc traversează una dintre cele mai grave crize din ultimii ani și de ce pensiunile și hotelurile rămân goale, în ciuda investițiilor făcute. El […]
Șoferii de mașini hibride, cu mult mai expuși la riscul de deces decât cei care conduc autoturisme pe benzină. Motivul
Șoferii de mașini hibride, cu mult mai expuși la riscul de deces decât cei care conduc autoturisme pe benzină. Motivul Cele mai recente date arată că șoferii de mașini hibride au de trei ori mai multe șanse să moară în accidente comparativ cu cei care conduc autoturisme pe benzină. Potrivit datelor Departamentului pentru Transport, citate […]
