Un ultim omogiu învățământului românesc – Memoriu către Ministerul Educaţiei Naționale semnat de părinții din Galda de Sus pentru salvarea grădiniței din localitate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Tot mai mulți părinți din Alba iau atitudine în problema unităților școlare din județ care urmează să fie desființate. Dacă la începutul săptămânii vă prezentam situația școlii din Micești, e rândul părinților de la Galda de Sus să își manifeste nemulțumirea pentru închiderea Grădiniței cu program normal din localitate. Aceștia au semnat un memoriu care va fi înaintat  Ministerul Educaţiei Naționale.

„UN ULTIM OMAGIU INVATAMANTULUI ROMANESC!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Către: Ministerul Educaţiei Nationale
În atenţia: Domnului Ministru LIVIU MARIAN POP

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

DOMNULE MINISTRU

În numele Comitetului de parinti ai copiilor din Gradinita cu program normal Galda de Sus va inaintam prezentul

MEMORIU

Pornind de la premiza că doriţi să generaţi schimbări pozitive în sistemul de învăţământ românesc, venim prin prezentul memoriu pentru a vă solicita mentinerea activitatii Gradinitei mentionate anterior.

Nu putem accepta ca educaţia copiilor noştri să fie o soluţie de compromis. Facem apel la buna-credinţă, pentru a nu suferi copiii noştri. Ei au nevoie de educaţie şi nu de soluţii de compromis.

Privim cu încredere spre viitor, alături de familiile tinere care şi-au întemeiat aici o casă. Copiii acestor familii au nevoie de educaţie, iar acest deziderat se poate realiza doar prin intermediul unei gadinite care să nu îşi piardă personalitatea juridică.

Va aducem la cunostinta faptul ca noi, parintii copiilor care frecventeaza si care vor frecventa cursurile Gradinitei cu program normal Galda de Sus, nu suntem de acord cu masurile impuse directorului Scolii Generale Galda de Jos de catre inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Alba, doamna Marcela Daramus:

– Suspendarea activitatii Gradinitei cu program normal Galda de Sus;
– Suspendarea postului de educator al acestei gradinite;
– Suspendarea postului de ingrijitor al acestei gradinite;
– Comasarea elevilor gradinitei Galda de Sus cu elevii gradinitei din satul vecin;
– Transportul copiilor cu microbuzul scolar din Galda de Sus in satul vecin.

Daca Inspectoratul Scolar Judetean hotaraste in Consiliul de Administratie ceva nu inseamna ca este moral si legal deoarece:

1.Gradinita Galda de Sus functioneaza in satul nostru din anul 1970. Niciodata nu s-a pus problema suspendarii activitatii acesteia chiar si atunci cand avea doar 3 copii care frecventau cursurile. Gradinita este “leaganul” copilariei majoritatii locuitorilor satului. “Vesnicia s-a nascut la sat”…asa spunea Lucian Blaga. Noi credem ca nu doar vesnicia s-a nascut acolo, ci si insusi timpul, libertatea, umanitatea. Nu fiti partas la genocidul satului romanesc!

2. Educatoarea care deserveste aceasta gradinita, este iubita de copii si stimata de catre parinti. Este tanara, cu putere de munca si vointa, se ocupa atent de educatia si supravegherea copiilor. Ingrijitoarea gradinitei este o persoana cu handicap locomotor dar care se achita cu brio de sarcinile profesionale pentru suma de 300 lei!!! De ce se vrea nenorocirea a doi OAMENI!

3. Transportul copiilor in satul vecin cu microbuzul este periculos si ilegal. Copiii sunt mici iar daca cineva isi asuma rolul de insotitor (voluntar) si unul din copiii transportati pateste ceva (de ex. isi rupe o mana pentru ca s-a pus o frana, nu era loc pe scaune, a cazut etc.) raspund penal insotitorul, soferul, directorul!!! Avem pregatita o plangere penala impotriva celor care au hotarat aceste monstrozitati. Nu sunt bani pentru salarii, dar sunt pentru insotitori de microbuze! In cazul in care insotitorii vor fi din randul cadrelor didactice vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca Alba pentru abuz in serviciu!

Noi, parintii actualilor si viitorilor copii ai Gradinitei din Galda de Sus am pregatit un ,,asediu” pe toate planurile. Raspunsurile pe care le vom primi de la toate institutiile, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Alba, Avocatul Poporului, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie, Inspectoratul Teritorial de Munca Alba, Parchetul de pe langa Judecatoria Alba le vom posta pe internet – vom crea chiar o pagina speciala pentru acest lucru. Ne pregatim si pentru un protest, poate presa ne va face in final dreptate sau macar ne va da satisfactie deoarece lipsa de atitudine compromite viitorul copiilor nostri.

Avem certitudinea ca veti trata aceasta sesizare cu profesionalism si veti inlatura subiectivismul si supararea noastra, obtinand suficiente informatii care sa va ajute sa atenuati consecintele dezastruoase a acestei legi facute pe „genunche”.

Semneaza parintii copiilor din Galda De Sus, Alba, Romania.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

un pribeag 26 ianuarie 2018 at 11:32

Numai luand atitudine impotriva celor care in ultima vreme distrug bucata cu bucata Romania mai putem salva viitorul acestei tari.
Luptati cu toate puterile pentru copiii vostri si pentru satul in care v-ati nascut si traiti.

#rezist #insist #dejectii #pedele 26 ianuarie 2018 at 11:48

1. Cati copii erau in 1970 in Galda de Sus? Cati mai sunt acuma?
2. Iubita de copii si parinti prin mituirea cu „cadouri”?
3. Cand merg copilasii in excursie nu este periculos si ilegal?

4. Stati linistiti ca nu se va desfinta nicio gradinita…

marius 26 ianuarie 2018 at 12:58

Nu e dracul chiar asa negru cum pare. Asemenea comasari s-au mai facut si pe timpul guvernarii PDL. Cu timpul, aceasta va fi solutia pentru multe localitati. O institutie scolara nu va mai putea functiona cu 2-3 elevi. E si logic si echitabil.
Situatia nu e atat de complicata cum ni se pare si nici atat de simpla cum am vrea.

Cugireanu Mhai 26 ianuarie 2018 at 14:17

bine ca sunt bani de constructii de biserici, de platit preotii , si profesorii de religie , si sa dea bani cu nemiluita pt mall-ul catedrala ,precum si un patriarh dany srl cu salar de 22 000 ron de la Stat . Daca nu ar fi fost aceste scurgeri de 30 ani, ROMANIA ar fi mai avansata la toate capitolele

Dora Stanciu 28 ianuarie 2018 at 14:50

Întotdeauna atacați biserica întâi și apoi politicienii corupți care ne conduc tara! Într-adevăr ceea ce a hotărât ministrul nu e corect și e foarte bn că nu permiteți desființare grădiniței…..dar fara ajutorul lui Dumnezeu nu facem nimic!

Comentariile sunt oprite