Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un ultim omogiu învățământului românesc – Memoriu către Ministerul Educaţiei Naționale semnat de părinții din Galda de Sus pentru salvarea grădiniței din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tot mai mulți părinți din Alba iau atitudine în problema unităților școlare din județ care urmează să fie desființate. Dacă la începutul săptămânii vă prezentam situația școlii din Micești, e rândul părinților de la Galda de Sus să își manifeste nemulțumirea pentru închiderea Grădiniței cu program normal din localitate. Aceștia au semnat un memoriu care va fi înaintat  Ministerul Educaţiei Naționale.

„UN ULTIM OMAGIU INVATAMANTULUI ROMANESC!

Către: Ministerul Educaţiei Nationale
În atenţia: Domnului Ministru LIVIU MARIAN POP

DOMNULE MINISTRU

În numele Comitetului de parinti ai copiilor din Gradinita cu program normal Galda de Sus va inaintam prezentul

MEMORIU

Pornind de la premiza că doriţi să generaţi schimbări pozitive în sistemul de învăţământ românesc, venim prin prezentul memoriu pentru a vă solicita mentinerea activitatii Gradinitei mentionate anterior.

Nu putem accepta ca educaţia copiilor noştri să fie o soluţie de compromis. Facem apel la buna-credinţă, pentru a nu suferi copiii noştri. Ei au nevoie de educaţie şi nu de soluţii de compromis.

Privim cu încredere spre viitor, alături de familiile tinere care şi-au întemeiat aici o casă. Copiii acestor familii au nevoie de educaţie, iar acest deziderat se poate realiza doar prin intermediul unei gadinite care să nu îşi piardă personalitatea juridică.

Va aducem la cunostinta faptul ca noi, parintii copiilor care frecventeaza si care vor frecventa cursurile Gradinitei cu program normal Galda de Sus, nu suntem de acord cu masurile impuse directorului Scolii Generale Galda de Jos de catre inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Alba, doamna Marcela Daramus:

– Suspendarea activitatii Gradinitei cu program normal Galda de Sus;
– Suspendarea postului de educator al acestei gradinite;
– Suspendarea postului de ingrijitor al acestei gradinite;
– Comasarea elevilor gradinitei Galda de Sus cu elevii gradinitei din satul vecin;
– Transportul copiilor cu microbuzul scolar din Galda de Sus in satul vecin.

Daca Inspectoratul Scolar Judetean hotaraste in Consiliul de Administratie ceva nu inseamna ca este moral si legal deoarece:

1.Gradinita Galda de Sus functioneaza in satul nostru din anul 1970. Niciodata nu s-a pus problema suspendarii activitatii acesteia chiar si atunci cand avea doar 3 copii care frecventau cursurile. Gradinita este “leaganul” copilariei majoritatii locuitorilor satului. “Vesnicia s-a nascut la sat”…asa spunea Lucian Blaga. Noi credem ca nu doar vesnicia s-a nascut acolo, ci si insusi timpul, libertatea, umanitatea. Nu fiti partas la genocidul satului romanesc!

2. Educatoarea care deserveste aceasta gradinita, este iubita de copii si stimata de catre parinti. Este tanara, cu putere de munca si vointa, se ocupa atent de educatia si supravegherea copiilor. Ingrijitoarea gradinitei este o persoana cu handicap locomotor dar care se achita cu brio de sarcinile profesionale pentru suma de 300 lei!!! De ce se vrea nenorocirea a doi OAMENI!

3. Transportul copiilor in satul vecin cu microbuzul este periculos si ilegal. Copiii sunt mici iar daca cineva isi asuma rolul de insotitor (voluntar) si unul din copiii transportati pateste ceva (de ex. isi rupe o mana pentru ca s-a pus o frana, nu era loc pe scaune, a cazut etc.) raspund penal insotitorul, soferul, directorul!!! Avem pregatita o plangere penala impotriva celor care au hotarat aceste monstrozitati. Nu sunt bani pentru salarii, dar sunt pentru insotitori de microbuze! In cazul in care insotitorii vor fi din randul cadrelor didactice vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca Alba pentru abuz in serviciu!

Noi, parintii actualilor si viitorilor copii ai Gradinitei din Galda de Sus am pregatit un ,,asediu” pe toate planurile. Raspunsurile pe care le vom primi de la toate institutiile, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Alba, Avocatul Poporului, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie, Inspectoratul Teritorial de Munca Alba, Parchetul de pe langa Judecatoria Alba le vom posta pe internet – vom crea chiar o pagina speciala pentru acest lucru. Ne pregatim si pentru un protest, poate presa ne va face in final dreptate sau macar ne va da satisfactie deoarece lipsa de atitudine compromite viitorul copiilor nostri.

Avem certitudinea ca veti trata aceasta sesizare cu profesionalism si veti inlatura subiectivismul si supararea noastra, obtinand suficiente informatii care sa va ajute sa atenuati consecintele dezastruoase a acestei legi facute pe „genunche”.

Semneaza parintii copiilor din Galda De Sus, Alba, Romania.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte Membrii ansamblului vocal „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat sâmbătă, 13 aprilie 2024, la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, desfășurată la Arad. Formațiunea corală albaiuliană este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea