Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Un român lansează o platformă digitală de „NEMURIRE”. Îţi colectează datele din cursul vieţii şi va crea un AVATAR, după moarte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O platformă digitală ce promite nemurirea a fost lansată de un român împreună cu o echipă de la MIT. Numită Eterni.me, aceasta îţi coletează toate datele din cursul vieţii legate de tine, iar după moarte, îţi va crea un avatar. Ea a fost gândită ca o soluţie de a rămâne în amintirea celor apropiaţi. Nu se ştie când şi cine va face acest lucru posibil, însă o versiune preliminară va fi diponibilă în 2015, pe bază de invitaţie.

Marius Ursache, co-fondator şi Chief Design Officer la Grapefruit, a lansat împreună cu o echipă de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Entrepreneurship Development Program, startup-ul Eterni.me, o platformă digitală revoluţionară. Bazată pe inteligenţă artificială, platforma Eterni.me va colecta toate datele generate de o persoană în cursul vieţii şi va furniza un avatar. Avatarul va putea simula interacţiunea dintre o persoană şi cealaltă, chiar după moartea sa, folosindu-se de datele colectate. Eterni.me a fost creat ca o soluţie la dorinţa de a rămâne în amintirea celor apropiaţi şi de a transmite idei şi sfaturi către generaţiile viitoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Platforma se bazează pe algoritmi de inteligenţă artificială care vor genera un alter-ego digital, pe baza datelor şi informaţiilor digitale generate în timpul vieţii—de la fotografii şi emailuri, la postări pe Facebook, Twitter sau LinkedIn. Pe durata vieţii, posesorul acestui alter-ego va putea să ajusteze cunoştinţele şi chiar personalitatea avatarului. Deşi este la stadiul de prototip, platforma Eterni.me a fost deja accesată de 55.000 de utilizatori în doar patru zile de la lansarea site-ului, iar numărul celor înscrişi pentru etapa de testare se ridică la 3.000 după doar o săptămână, se arată într-un comunicat de presă remis „Adevărul”.

„Eterni.me încearcă să rezolve într-un mod diferit o problemă frecventă—odată ce murim, se pierde o mare parte din ceea ce am gândit sau creat în timpul vieţii. Ne propunem să păstrăm cât mai mult din ceea ce este fiecare şi să oferim generaţiilor următoare posibilitatea de a accesa aceste informaţii într-un mod cât mai autentic”, a declarat Marius Ursache.

O platformă beta din 2015: „Am avut reacţii extrem de diverse când ne-am anunţat intenţiile—de la oameni care ne-au oferit instant acces la datele lor personale, la ameninţări şi injurii pe email sau pe diverse site-uri. Ştiu foarte bine că este un subiect controversat şi că mulţi văd în această iniţiativă o blasfemie sau un atac la umanitate, însă această tehnologie va deveni realitate, mai devreme sau mai târziu, —nimeni nu se îndoieşte de asta. Ce nu se ştie încă e când şi cine va face acest lucru posibil”, a adăugat Ursache. O versiune preliminară (beta) a Eterni.me va fi disponibilă în 2015, exclusiv pe bază de invitaţie.

Platforma Eterni.me va viza, pentru început, piaţa din Statele Unite ale Americii, atât datorită reacţiilor benefice primite aici, cât şi datorită capabilităţilor tehnologice mult mai avansate existente pentru limba engleză. În perioada imediat următoare, Marius şi echipa sa se vor concentra pe această versiune preliminară care va demonstra fezabilitatea proiectului (proof of concept) şi pe obţinerea unei finanţări care să permită accelerarea acestui proces.

Ideea lui Marius Ursache a fost pusă în aplicare alături de o echipă de şapte antreprenori, ingineri software şi designeri, ca parte a programului Entrepreneurship Development Program de la MIT în Statele Unite. Marius a mai lucrat până acum cu Bill Aulet, Directorul Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, contribuind la realizarea cărţii ,,Disciplined Entrepreneurship” şi la DEToolbox.com, o serie de instrumente online pentru antreprenorii la început de drum. În România, Marius Ursache a pus bazele Grapefruit, o agenţie de digital product development, pe care o conduce în prezent din poziţia de Chief Design Officer..

Sursa: adevărul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea